Pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola u noći sa subote na nedjelju u Istri

Written by on 21. siječnja 2022.

Policijska uprava istarska ovog vikenda provodi akciju nadzora alkoholiziranosti vozača

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća kojima je uzrok alkohol, u noći sa subote na nedjelju, od 19 do 1 sati, na području Policijske uprave istarske provest će se prometna akcija ”Nadzor alkoholiziranosti vozača”.

Prošle se godine na području Istre dogodilo ukupno 1.578 prometnih nesreća, od kojih 14 s poginulim osobama, 522 s ozlijeđenim osobama i 1.042 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je ukupno 656 osoba, od kojih 17 osoba smrtno, 114 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 525 osoba lake tjelesne ozljede.

Vožnja pod utjecajem alkohola, unatoč strogim sankcijama za prekršitelje, još uvijek je čest uzrok prometnih nesreća u našoj policijskoj upravi, zastupljen 2021. godine s udjelom u prometnim nesrećama od 13%, dok je u prometnim nesrećama s poginulim osobama zastupljen od 21%, što znači da je svaki četvrti vozač u prometnoj nesreći s poginulim osobama bio pod utjecajem alkohola.

PU istarska poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice vezano za konzumiranje alkohola, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.


Current track

Title

Artist

Background