Istra ponovno ispašta zbog tuđe neodgovornosti

Written by on 16. srpnja 2021.

Istarski župan Boris Miletić održao je jučer 1. koordinaciju s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji, a koja je održana u prostorijama Istarske razvojne agencije, u Puli. Budući da je na koordinaciji bilo govora o epidemiološkoj situaciji u Istri i tijeku turističke sezonu, sastanku su prisustvovali i načelnik županijskog SCZ Dino Kozlevac, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, direktor županijskog TZ-a Denis Ivošević i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Kako je rečeno, epidemiološka situacija je vrlo povoljna, te je Istra i dalje u tzv. „zelenoj“ zoni prema institutu Robert Koch, relevantnoj Njemačkoj institucija za statistiku i preporuke vezane uz COVID-19. Međutim, prema najnovijoj korona karti EU-a, koju svakog tjedna objavljuje  ECDC, hrvatska obala je od danas u narančastoj boji, budući da se Hrvatska gleda po kriteriju četiri statističkih regija.

Župan Miletić je još izrazio veliko nezadovoljstvo kazavši da se Istra i njezini građani iznova neopravdano kažnjavaju. Naime, Istra u zadnjih 15 dana bilježi izrazito nisku incidenciju zaraze, koja iznosi 1,9 na 100.000 stanovnika.

Nije u redu da naši građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija, poručio je župan Miletić ponovivši kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu jer imamo odlične pokazatelje, što je presudno za uspješnu turističku sezonu.


Current track

Title

Artist

Background