Otvorene prijave za pulsku Gitarijadu

Written by on 16. studenoga 2022.

U organizaciji Hrvatske glazbene unije Pula, uz financijsku potporu Grada Pule uspješno se održava već niz godina za redom program pod nazivom „Gitarijada Pula“. Ova, 2022. godina, biti će jedanaesta godina po redu održavanja programa, ako izuzmemo 2020. godinu, u kojoj se nije održao program zbog izvanredne situacije sa Covidom 19.

Gitarijada ima za cilj usmjeravati, te promovirati nezavisnu glazbenu demo scenu, te po definiciji smatra se jednim od najduže živućih festivala uopće. Najstarija saznanja o pulskoj gitarijadi postoje iz 1981., a mi smo 2011. godine ponovno vratili gitarijadu u Istru, na Trg Portarata, u Pulu, navode organizatori.

Dodaju kako im je cilj promocija mladih bendova, upoznavanje medija sa alternativnom subkulturnom scenom, te povezivanje istih sa sličnim festivalima diljem Hrvatske, i šire. U navedenim glazbenim krugovima možemo naići na mnogo raznovrsnih demo bendova, ponajviše rock i alternativnog usmjerenja, koji gaje svoju kreativnost družeći se kroz autorski rad, u očekivanju prilike za javno nastupanje, time i težnji ka proširenju svoje postojeće publike.

Program se sastoji od natjecanja demo bendova, isključivo autorskog usmjerenja.
Prijave su otvorene od 15. studenog do 05. prosinca 2022..
Prijaviti se mogu bandovi alternativnog glazbenog izričaja (rock, blues, punk, metal, hip-hop, rap, indie, reagge, electro, funk I dr..), osim narodnog i zabavnog, Završna večer “Gitarijade Pula 2022.” održat će se 15.12. u sklopu programa “Prosinac u gradu”, na Trgu Portarata sa početkom u 19h, pa sve do 22h.

UVJETI ZA PRIJAVU:
Bandovi moraju dostaviti jednu ili dvije snimke (studijske ili live, audio ili video formata), s priloženim tekstovima tih istih snimki, fotografijom banda, te kratku biografiju, i kontakt banda.

Traženi material za prijavu možete poslati na email gitarijada.pula@gmail.com, hgu.pula@hgu.hr, poštom na adresu HGU PU, Zadarska 4/II, Pula sa naznakom “ZA GITARIJADU”, ili osobno donijeti na istu adresu ponedjeljkom i petkom od 09-12h, utorkom i četvrtkom od 10-14h, te srijedom od 9-14h.
Bendovi koji su prošli nastupiti će na finalnoj večeri “Gitarijada Pula 2022.”, te će finalisti biti objavljeni u petak 09.12.2022..
Oni koji imaju samostalna izdanja na nosaču zvuka, ili online izdanja, te izdanja nezavisnih diskografskih malih etiketa imaju pravo na prijavu.
Svi koji se prijavljuju do dana finalnog nastupa ne bi trebali imati službeno izdan nosač zvuka u izdanju neke renomirane nacionalne diskografske etikete (Dallas, Aquarius, Menart, Croatiu i dr.) na teritoriju Hrvatske.

Žiri čine renomirani glazbenici srodnih žanrova Istre i Primorja, čiju anonimnost zadržavamo do same finalne večeri.

NAGRADE:
Pobjednici osvajaju miksanje live audio snimka , te izradu live video spota pobjedničke pjesme, plaketu „Gitarijada Pula 2022.“, promociju po lokalnim medijima, te nastup u jednom rock klubu diljem Istre i Primorja, ili šire.


Current track

Title

Artist

Background