Eurovizijska razglednica

Written by on 1. travnja 2018.

Franka Batelić, koja će pjesmom Crazy predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatsku radioteleviziju (HRT) u svibnju na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije, ovih dana u starome portugalskom selu Talasnalu, dvjestotinjak kilometara udaljenu od Lisabona, snima eurovizijsku razglednicu. Talasnal su kao mjesto snimanja odredili portugalski javni medijski servis RTP i Portugalska turistička zajednica, a riječ je o šarmantnu mjestu izgrađenu od kamena škriljca, u regiji poznatoj po aktivnome turizmu, ukusnoj hrani i dobrome vinu. Eurovizijskom će se razglednicom Franka Batelić predstaviti publici uoči svojega nastupa 8. svibnja. „Obožavam putovati, pa je ovo snimanje koje me je odvelo u ovu predivnu regiju nešto u čemu osobito uživam sa svojom sjajnom ekipom. Puno se smijemo, ali uspijevamo i napraviti posao. Nadam se da će gledatelji i na toj razglednici vidjeti onu dobru energiju koja nas je nosila. Ova je regija meni potpuno nepoznato područje koje dosad nisam imala priliku posjetiti, ali opet osjećam čudesnu povezanost s ovim mjestom; selo na brdašcu u mnogočemu me podjeća na moju rodnu Istru”, ističe Franka Batelić.

Prije snimanja razglednice HRT-ova je eurovizijska predstavnica predstavljala nagrađene na dodjeli glazbenih nagrada Porin, nastupila na dodjeli Večernjakove ruže te surađivala sa Željkom Bebekom na njegovoj turneji. Za brojne je medije otkrila i pojedinosti povezane sa svojim nastupom na eurovizijskoj pozornici, a među intervjuima za strane medije izdvaja se onaj za eurovizijsku internetsku stranicu ESCBubble.com, za koju je otkrila pojedinosti u vezi s pripremama i planovima za scenski nastup. Uz jasnu viziju nastupa i rada na koreografiji, odjeći i ostalim detaljima, naglasak će biti stavljen na izvedbu kako bi se stvorila svojevrsna čarobna atmosfera, poručila je Franka Batelić.

Autor je glazbe pjesme Crazy Branimir Mihaljević, a autorica teksta i glazbenih dionica Franka Batelić. Videospot su režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, za koreografiju je bio zadužen Igor Barberić, za osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda, kostime je izradio Hippy Garden, za šminku je bila zadužena Kristina Hošnjak, za masku BrushBar, a za frizuru Salon Franić. Videospot je snimljen u Gradskome kazalištu Zorin dom u Karlovcu i u zagrebačkome hotelu Double Tree by Hilton.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala Lisabonu. Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno kako će se Hrvatska radiotelevizija i Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu.

Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Podatci o svim pojedinostima, zanimljivostima i pripremama hrvatske predstavnice za nastup na 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije redovito se objavljuju na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i podstranicama eurosong.hrt.hr te na HRT-ovim profilima na Facebooku.

 


Current track

Title

Artist

Background