Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo 12. i 13. travnja u Rovinju

Written by on 16. ožujka 2014.

Za točno mjesec dana Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo stiže u Rovinj.

Odbrojavanje do druge utrke Red Bull Air Race svjetskog prvenstva 2014. koje će se za mjesec dana – 12. i 13. travnja – održati u Rovinju službeno je započelo.

„Izuzetna nam je čast što je Rovinj ovim velikim spektaklom dobio čast svijetu pokazati svoju jedinstvenu ljepotu“, rekao je Giovanni Sponza, gradonačelnik Grada Rovinja na tiskovnoj konferenciji održanoj u rovinjskom hotelu Lone. „Siguran sam da ćemo pokazati da smo odlični domaćini“, dodao je.

„Istarska županija svjesna je da su ovakve manifestacije najbolji put do promocije županije u cijelom svijetu. Red Bull Air Race sigurno je kruna svih dosadašnjih, prvenstveno sportskih događanja ovdje u Istri“, rekao je istarski župan Valter Flego.

Član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović dodao je: „Ovim natjecanjem kreirali smo kvalitetan razlog da posjetitelji dođu u Rovinj, to jest da kvalitetno uđemo u turističku sezonu.“

Ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin dodao je kako će ovo natjecanje Hrvatsku staviti na neku sasvim novu kartu.

Za mjesec dana 12 najboljih svjetskih pilota svojim će vještinama razveseliti tisuće gledatelja i obožavatelja zrakoplovstva diljem svijeta. Britancu Paulu Bonhommeu, nositelju posljednja dva naslova prvaka te pobjedniku prve utrke u Abu Dhabiju, u utrci za trećim uzastopnim naslovom na put će pokušati stati 11 vrhunskih svjetskih pilota iz devet zemalja. Prvenstvo će nakon Rovinja posjetiti i SAD, Maleziju, Kinu, Poljsku i Veliku Britaniju. Hannes Arch(trenutno drugoplasirani na Red Bull Air Race Svjetskom prvenstvu 2014.) i Matthias Dolderer iskoristili su ovu priliku da posjete lokaciju i upoznaju se s uvjetima koji će ih dočekati na utrci u Rovinju.

„Za mene je ovo kao utrka kod kuće jer je veoma blizu Austriji i svi moji prijatelji i obitelj doći će u Rovinj“, rekao je Arch. „Poseban je osjećaj ponovno letjeti iznad Mediterana, a Rovinj nam donosi novu stazu što je za nas veliki izazov“, dodao je Nijemac Dolderer.

Rovinjska staza pružat će se uz samu obalu u neposrednoj blizini starogradske jezgre što će pružiti izvanrednu kulisu za ovaj dosad neviđeni zračni spektakl u Hrvatskoj. „Veoma smo uzbuđeni što po prvi put u povijesti Red Bull Air Race natjecanja dolazimo u Hrvatsku“, rekao je Erich Wolf, izvršni direktor natjecanja. „Ovaj sport ima mnogo obožavatelja u Hrvatskoj, a prekrasni Rovinj zasigurno je odličan izbor za održavanje utrke.“

Na konferenciji su prisustvovali ministar turizma Darko Lorencin, Erich Wolf izvrsni direktor natjecanja, Tomislav Popovic clan Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre, Giovanni Sponza gradonacelnik Rovinja te Peter Besenyei i Matthias Dolderer piloti na utrci. Peter Besenye je izveo pokazni let iznad rovinjskog akvatorija.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background