Ivo Čipčić utorkom “Udara muški”

Written by on 2. travnja 2014.

Ivo-Cipcic

Radio Maestral postao je dio velike humanitarne priče koja je ujedinila cijelu regiju.

Svaki utorak od osam sati ujutro imat ćete prilike slušati naše gostovanje u uvjerljivo najgledanijem jutarnjem programu u cijeloj Bosni i Hercegovini. Radi se o radijsko-televizijskoj emisiji “Udri muški” koja se prikazuje na “Pink BH”, a nastala je s jedinstvenim ciljem da ujedini građane Bosne i Hercegovine i cijele regije.

Autor i voditelj emisije, dr. Almir Čehajić Batko široj je javnosti poznat i kao jedan od glumaca popularne sarajevske humoristične serije “Top lista nadrealista”. Ova serija se uglavnom stvarala u skeč formatu i prikazivala je političku i društvenu satiru, te je bila izuzetno popularna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. No, osim po “Top listi nadrealista”, Batko je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju postao prepoznatljiv i kao čovjek koji na sebi svojstven i duhovit način prikazuje najrazličitije socijalne, ekonomske, kulturološke i druge probleme u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu, a ubrzo i sinonim za čovjeka koji je medijski prostor iskoristio na način da pruži podršku i pomoć u liječenju hitnih slučajeva bolesnih građana od kojih su odustale odgovorne državne i društvene strukture.

Dramatičan preokret u samom konceptu emisije “Udri muški” uslijedio je nakon dolaska jedne slušateljice da se oprosti od autora, jer je teško bolesna i liječnici su joj predvidjeli još dva mjeseca života. Život slušateljice Ljiljane Krajnc, pod šifrom „feler“, bio je ugrožen, i ona, u tom trenutku, nije vidjela nikakav spas, jer nije imala potrebna novčana sredstva za liječenje u inozemstvu (bila joj je potrebna transplantacija jetre). Vođeni željom da se Ljiljani pruži šansa za život, produkcija emisije “Udri muški” na čelu sa dr. Almirom Čehajićem Batkom, pokreće humanitarnu akciju i poziva svoje slušatelje da putem slanja poruke na komercijalni SMS broj (koji je, inače, služio za nagradne igre) spase život Ljiljane Krajnc. Ovaj apel dobiva nezapamćenu reakciju od strane slušateljstva, ali i cjelokupne javnosti u BiH. Nakon velike humanitarne akcije, život Ljiljane Krajnc je spašen upravo zahvaljujući reakciji „malog, običnog čovjeka“ i slušatelja emisije “Udri muški“.

Nakon slučaja “Ljiljana Krajnc”, Batku se obraćaju mnogi drugi oboljeli građani sa zahtjevima za pomoć i broj istih postaje toliki da kapaciteti same radio stanice, u smislu rješavanja ovakvih problema, postaju premali. U tom i takvom trenutku osniva se i nastaje udruženje građana “Otvorena mreža” koja prvobitno za cilj ima spašavanje hitnih slučajeva bolesnih građana BiH, a danas je, u tom smislu, razvila organizirani sistem i program djelatnosti i aktivnosti. Nastavši kao direktan proizvod popularne radijske emisije „Udri muški“, “Otvorena mreža” nastavila je razvijati svoje medijske kapacitete i resurse, te, u tom smislu, danas svoj specijalizirani humanitarni program, projektne i druge aktivnosti prezentira putem jutarnjeg radijsko-televizijskog programa „Udri muški“ i emisije „Hrabri ljudi“ na televiziji „Pink BH“, kao i na „Radiju Otvorena mreža“, radiju „City- Sarajevo“ i 54 radio stanice u zemlji i regiji. Otvorena mreža je uspjela spasiti preko 200 života građana Bosne i Hercegovine od kojih su odustale odgovorne državne i društvene strukture.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background