Predsjednik Josipović uglazbio „Ivicu i Maricu“

Written by on 10. svibnja 2013.

IVICA I MARICA plakat

Predstava „Ivica i Marica“ bila je prva premijera Teatra Naranča odigrana prije dvije godine. Ove nedjelje u 19:00 sati naši narančasti prijatelji donose nam na daske DKC-a (bivšeg Pionirskog doma) obnovljeno izdanje uzunaprijeđenu scenografiju, nove kostime, poboljšanu dramaturgiju.

Bajku oIvici Marici” (u originalu „Hansel und Gretel“) prvi put su objavili 1812. godine slavna braća, Jacob Wilhelm Grimm. Tijekom godina biva izmjenjena zbog teške tematike te od štiva za odrasle postaje dječja priča, svima nam dobro poznata.

Riječ je o veoma jednostavnoj ali vrlo konkretnoj bajci u kojoj protagonisti, dvoje djece, postaju heroji i bore se protiv svijeta koji ih ne želi i odbacuje. Priča je prepuna simboličkih referenci o djetinjstvu, o odbacivanju, uskraćivanju hrane, o odrastanju u svijetu odraslih koji ne shvaća djecu. Na samom kraju protagonisti postaju svjesni svoje slabosti i na domišljat način uspjevaju se izvući iz nevolje te dokazati kako su mnogo dalekovidniji od samih odraslih.

U ovoj verziji Teatra Naranča adaptaciju i režiju potpisuje ravnatelj kazališta Luka Juričić, kostimografiju talentirani zagrepčanin Neven Mihić, scenografiju poznata istarska umjetnica Breza Žižović uz pomoć mlade Lene Modrušan, a glume Ugo Korani u ulozi Ivice, Ivona Bulešić kao Marica, akademska glumica Gordana Šimić kao bakica i vještica, Mattias Stojanović kao tata, a u ulozi maćehe alternacija su Jasna Petković i Zoja Poropat. Kroz ovu zanimljivu i zabavnu priču u svijet jedne od najljepših njemačkih bajki djecu vodi zvuk glazbe predsjednika Ive Josipovića.  

IVICA I MARICA 2

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Continue reading

Current track

Title

Artist

Background