Koncert Nena Belana

Written by on 10. srpnja 2013.

9b8106dfa0ba8f25465a46d9b5503075_header

 

U sklopu gastro manifestacije “2. Festival sira”, u nedjelju 14. srpnja s početkom u 21:00 sat, u velebnom Kaštelu Morosini – Grimani u Svičenti održat će se koncert poznatog kantautora Nene Belana uz pratnju njegove grupe Fiumens. Treba naglasiti kako se koncert održava u sklopu Belanove ljetne turneje na kojoj će imati dvadesetak koncertnih nastupa diljem Hrvatske, a nedjeljni je jedino najavljeno gostovanje u Istri.

 

Neno Belan rođen je u Splitu 1962. godine. Svoju glazbenu karijeru započeo je kao frontman poznate splitske grupe Đavoli s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh na području bivše Jugoslavije, te ostavio pregršt evergreenova iza sebe, kao sto su “Pričaj mi o ljubavi”, “Stojin na kantunu”, “Bambina”, “Ja volim je”, “Ostani uz mene”, “Dugo toplo ljeto”, i drugih. Nakon raspada grupe 1992. godine seli u Zagreb, a 1995. godine u Rijeku, gdje nastavlja sa uspješnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet, tako da je i 1990-ih godina objavio niz uspješnih pjesama kao sto su “Sunčan dan”, “Vino noći”, “Rock galama”, “Dotakni me usnama”, “Ponoćna zvona” i druge, a danas je solo izvođač uz prateće Fiumense. Njegov glazbeni izričaj pod direktnim je utjecajem Beatlesa i Beach Boysa, te općenito zvuka rock’n’rolla 1950-ih i 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i talijanske kancone.

Posljednji u nizu hitova kao što su “Galeb”, “Kad plima se diže”, “Rijeka snova”, “Divojka sa juga” i “Srce od leda” svoju posebnost temelje na retro zvuku Belanove crvene gitare, vokalnom višeglasju i temama o ljubavi, nostalgiji i Mediteranu. Iako nije diskografski jako prisutan posljednjih godina, Neno Belan & Fiumensi redovito održavaju koncerte diljem cijelog prostora nekadašnje bivše države Jugoslavije. Novi zajednički album “Rijeka snova” donio im je 2008. nagradu Porin za najbolji pop album.

Ulaznice za koncert Nena Belana možete kupiti u Rock Caffeu u Puli te u Pizzeriji Grimani u Savičenti.
Cijena ulaznica:
Pretprodaja: 50 kn
Na dan koncerta: 60 kn


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Current track

Title

Artist

Background