Predavanje Solarne elektrane – znanjem do posla u energetskoj tranziciji.

Written by on 23. veljače 2023.

u organizaciji Istarske županije – Regione Istriana, IRENA – e – Istarske Regionalne Energetske Agencije i Zelene energetske zadruge (ZEZ), dana 1. ožujka 2023. godine, od 18 do 19.30 sati u zgradi Udruženja obrtnika Pula, održati će se predavanje Solarne elektrane – znanjem do posla u energetskoj tranziciji.

Besplatno predavanje namijenjeno je osobama elektrotehničkog zvanja, ali i drugim građanima s područja Istarske županije koji su zainteresirani profesionalno se razvijati  u području obnovljive, solarne energije.

 Kroz predavanje će se pokriti sljedeće teme:

1.           Solarna energija za kućanstva – potencijal solarne energije u Hrvatskoj, trenutno stanje na tržištu, relevantni dionici u procesu izgradnje elektrane, prednosti i nedostaci solarne energije za kućanstva, trendovi i potencijal solarnih elektrana u kućanstvima, obračun struje.

2.           Rad i komponente mrežne elektrane za kućanstva – kratak opis komponenta mrežne, otočne i kombinirane elektrane i njihov način rada, razliku u tehnologijama koje se danas koriste, te daljinski monitoring elektrane.

3.           Uvjeti ugradnje – dimenzioniranje i instalacija solarne elektrane – što sve investitor ( i instalater) moraju znati pri izgradnji elektrane; informiranje o tehničkom rješenju, uvjetima i mogućnostima sufinanciranja, izrada glavnog projekta i potrebna dokumentacija, odobrenje za priključenje elektrane, ugradnja elektrane, puštanje u pogon.

Predavanje je razvijeno u suradnji s brojnim partnerima, uključujući instalatere i projektante kako bi se krajnjem korisniku pružilo sveobuhvatno znanje o energetskoj tranziciji kroz solar te omogućilo vještinu savjetovanja građana koji planiraju svoju investiciju. Predavanje će dodatno pokriti temu i elektrana za proizvodnju zelenog vodika, pod nazivom “Korištenje fotonaponskih elektrana u funkciji proizvodnje zelenog vodika”.


Current track

Title

Artist

Background