Akcija čišćenja „Zeleno srce grada” na Gregovici

Written by on 17. travnja 2023.

Iz Udruge Zelena Istra javljaju o velikoj akciji čišćenja pod nazivom „Zeleno srce grada, koja će se povodom dana Planete zemlje održati u subotu 22. travnja u Šumicu na Gregovici na području MO Gregovica. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dan planeta Zemlje obilježavamo 22. travnja kako bi podsjetili čovječanstvo na opasnost porasta globalnog onečišćenja te kako bi ih potaknuli da osvijeste problem zagađenja okoliša – jer budućnost našeg planeta ovisi o nama!

Povodom dana Planete zemlje u Subotu 22. Travnja na području MO Gregovica (Šumica na Gregovici) održati će se manifestacija pod nazivom „Zeleno srce grada“ u sklopu koje vas pozivamo da se pridružite velikoj akciji čišćenja.

Naime, prošle godine u suradnji s projektom Večernjeg lista nazvan „Rezolucija Zemlja” na akciji čišćenja okoliša, na više od 30 lokacija u Hrvatskoj i s oko 5000 ljudi, prikupilo se više od 130 tisuća kilograma otpada. Ove godine čistimo više, bolje i jače! Čisti se na više od 70 lokacija, a područje Gregovice jedna je od tih.

Okupljanje započinje ujutro u 10h uz prigodni program i druženje u suradnji sa MO Gregovica, Odred izviđača „Istra, Udrugu celebralne paralize Istarske županije i Zelenu Istru. Naš poznati umjetnik Robert Paulette donirao je ART kućice za ptice, te će tada biti i postavljenje.

Pješačit će se zelenim površinama grada, Šumica ne Gregovici – Pragrande „staza Jabuka“ uz akciju čišćenja. Osim toga, Udruga celebralne paralize Istarske županije imati će štand s prigodnim proizvodima koji će biti postavljen u Šumici.

Pozivamo Vas da zasučite rukave i krenite s nama u najveću akciju čišćenja okoliša u hrvatskoj povijesti! Prigodno obilježimo ovaj Dan planeta Zemlje zajedno sa tisuću drugih sugrađana.

Za volontere bit će osigurane majice i zakuska.

Pozovite kolege, prijatelje, obitelj, susjede i budite dio pozitivnih promjena jer i mali koraci čine razliku!

Za Zelenu Istru,
Andrea Ivančić, edukatorica i stručna suradnica u području zaštite prirode i okoliša i održivog razvoja,
Irena Burba, predsjednica Zelene Istre


Current track

Title

Artist

Background