05 i 06. studenog u Buzetu Festival istarskih tartufa

Written by on 31. listopada 2022.

U subotu 05. studenog i nedjelju 06. studenog u Buzetu će se održati već tradicionalan 19. po redu Festival istarskih tartufa. Svojom bogatom ponudom i ove će godine biti idealno mjesto za provesti vikend, opustiti se, ali i uživati u eno i gastro delicijama.

Oba dana posjetitelji će moći pogledati izložbu, degustirati i kupiti tartufe, te tipične istarske proizvode (pršut, suhomesnate proizvode, sir, maslinovo ulje, vino, med, džemove, marmelade, prirodne sokove, domaće kekse, domaću tjesteninu, rakije itd.). Uz razgledavanje sajma posjetitelji će moći aktivno sudjelovati u Radionici izrade domaće tjestenine koja je na rasporedu oba dana od 13 do 17 sati. Cilj je naučiti kako samostalno pripremiti tjesteninu kod kuće.

Subotnji program započinje sportskih dijelom, novost su dvije aktivnosti, ali namijenjene za sve dobne skupine. Oni željni sportskih aktivnosti mogu se priključiti Biciklijadi „Tartuf“ ili Pješačenju „Stazom tartufara“ koje započinju u 10 stati sa startom na Mašimovoj škuji. Prijave nisu potrebne, a sudjelovanje je besplatno.

Biciklijada „Tartuf“ planirana je u dužini od 6 kilometara, namijenjena je i onim najmlađima, a iz Mašimove škuje ide se kružno do Tombasina sa ciljem na istom mjestu. S druge strane oni koji se odluče na pješačenje očekuje ih staza duga 11 kilometara, a cilj je opet na istom mjestu gdje se starta. Obje aktivnosti planirane su da mogu sudjelovati i oni s manje kondicije.

I ove godine je na meniju „Buzet na pjatu“ – gastro show u sklopu kojeg se posjetiteljima predstavljaju buzetski ugostitelji, a održava se od 12:00-15:00 sati.

Uobičajena aktivnost koju vole svi posjetitelji je vrlo atraktivno pokazno traženje tartufa koje se oba dana uz naše stručne i iskusne tartufare održava u 12:00 sati. Okupljanje je ispred šatora, a sudjelovanje je besplatno.

U Subotu u 14:00 sati je na redu svečano otvorenje sajma u sklopu kojeg će nastupiti KUD Sokol Buzet i bratimljeni KUD Marija Bistrica te Folklorni sastav glazbenog društva Sokol Buzet.
Svake godine se s nestrpljenjem očekuje biranje „Naj tartufa“ sajma, a ove godine će se izbor održati u subotu u 17:00 sati.
Vodilo se računa i o najmlađim posjetiteljima koji od 14:00 – 18:00 sati imaju vođene aktivnosti u dječjem kutku.

Još jedna novost ovogodišnjeg sajma je i organizirana šetnja s lokalnim vodičem, „Upoznaj Buzet i Buzeštinu“, a održati će se oba dana u 15 sati. Vođenje je besplatno, a okupljanje je ispred šatora. Zabavni program manifestacije predviđen je za cijelo vrijeme trajanja sajma uz domaći sastav „Fijaka band“, a tijekom cijelog dana ugostitelj će nuditi prigodne menije po pristupačnim cijenama.

Organizator manifestacije je TZ Grada Buzeta, a suorganizatori su Grad Buzet i Komunalno poduzeće Park.

PROGRAM

Subota:

10:00    Biciklijada „Tartuf“ i Pješačenje „Stazom tartufara“ (Start: Mašimova škuja)
11:00 – 19:00 Izložba, degustacija i prodaja tartufa i proizvoda od tartufa, te domaćih    proizvoda
12:00    Pokazno traženje tartufa „Lov na tartuf“
12:00 – 15:00    Buzet na pjatu – predstavljanje buzetskih ugostitelja
13:00 – 17:00    Radionica izrade domaće tjestenine
14:00    Svečano otvorenje Festivala
Nastup Folklornog sastav Glazbenog društva Buzet
Nastup KUD Sokol Buzet i KUD Marija Bistrica (40 godina bratimljenja)
14:00 – 18:00    Animacija za djecu, dječji kutak
15:00    „Upoznaj Buzet i Buzeštinu“ šetnja s vodičem
17:00     Biranje naj tartufa Festivala

Nedjelja:

11:00 – 19:00 Izložba, degustacija i prodaja tartufa i proizvoda od tartufa, te domaćih proizvoda
12:00    Pokazno traženje tartufa „Lov na tartuf“
12:00 – 15:00    Buzet na pjatu – predstavljanje buzetskih ugostitelja
13:00 – 17:00    Radionica izrade domaće tjestenine
14:00 – 18:00    Animacija za djecu, dječji kutak
15:00    „Upoznaj Buzet i Buzeštinu“ šetnja s vodičem

Više o manifestaciji na www.tz-buzet.hr i društvenim mrežama.


Current track

Title

Artist

Background