Tjedan slonova u Nacionalnom parku Brijuni

Written by on 11. kolovoza 2022.

Sutra kreće program posvećen Tjednu slonova, tijekom kojeg ćemo proslaviti i Lankin 50. rođendan.
Slonovi, ta čudesna bića vrijedna divljenja, najveći su kopneni sisavci koji danas žive na zemlji. Zadnjih 2-3 tisuće godina, životni prostor slonova neprekidno se smanjuje, stoga su te veličanstvene životinje svrstane u skupinu “snažno ugroženih”.

Naša Lanka, azijski slon, koji je jedna od najugroženijih vrsta današnjice, Nacionalni park Brijuni naziva svojim domom već 50 godina. Lanka je u Nacionalni park Brijuni stigla 1974. godine, s dvije godine. Stoga ove, 2022. godine, Lanka slavi 50 godina.

Vodeći se ovom značajnom obljetnicom, na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježit ćemo TJEDAN SLONOVA, tijekom kojeg ćemo proslaviti i Lankin veliki 50. rođendan. Uz redovnu cijenu ulaznice, osmislili smo raznolik i prigodan program, u kojem će moći uživati posjetitelji svih dobnih skupina, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za održavanje šumskih ekosustava i velikoj ugroženosti.

U petak i subotu, 12. kolovoza i 13. kolovoza, polazak brodom iz Fažane prema otoku Veliki Brijun je u 18:00 sati te je cijena ulaznice 50,00 kuna. Kupnja ulaznica moguća je od 16:00 sati na blagajni u Fažani (Brionska 10) na dan događanja, bez prethodne rezervacije. Povratak u Fažanu je prema redovnim brodskim linijama.

Ostalim danima, uz redovnu cijenu ulaznica, posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na edukativnim radionicama “50 godina Lanke” i “Svjetski dan slonova”, kojima želimo podići svijest o azijskim i afričkim slonovima.


Current track

Title

Artist

Background