JU NP Brijuni poziva građane na glasanje o mjerama s ciljem ublažavanja utjecaja klimatskih promjena

Written by on 22. ožujka 2022.

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni, putem projekta MPA-ENGAGE, odvažila se biti među prvim institucijama u Hrvatskoj koja će prepoznati i provoditi mjere ublažavanja utjecaja klimatskih promjena.

Na spomenutom projektu, JU NP Brijuni surađuje sa sedam država Mediterana, s ciljem udruženja Ustanova i lokalnih zajednica u ekosustavnom upravljanju, što je ključno za održavanje funkcije morskih zaštićenih područja. Ustanova svojom ulogom i značajem ima mogućnost, ali i obavezu, okupiti široki krug dionika, kako bi zaštita bila što veća.

Kroz niz aktivnosti te razmjenom znanja i iskustva, Javna ustanova NP Brijuni je, zajedno s dionicima, izradila prijedlog od 15 mjera za ublažavanje klimatskih promjena. Kako bi rezultati bili što efikasniji, JU NP Brijuni poziva sve građane da sudjeluju u glasanju te iznesu svoje mišljenje, prijedloge i komentare putem obrasca na poveznici www.bit.ly/BRIJUNI.

Foto: Renco Kosinožić

Glasanje je otvoreno do 31 ožujka 2022. Predložene mjere koje dobiju najviše glasova, Javna ustanova NP Brijuni primijeniti će u svom dosadašnjem upravljanju te time ublažiti utjecaj klimatskih promjena.

Klimatske promjene su prirodan proces, ubrzan čovjekovim djelovanjem. Nažalost, one se ne mogu zaustaviti, no mogu se djelomično usporiti. Stoga zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u glasanju kako bi se što uspješnije s njima suočili i promptno djelovali.

JU NP Brijuni


Current track

Title

Artist

Background