Dan dinosaura 09. travnja 2022. na Brijunima

Written by on 28. ožujka 2022.

U Nacionalnom parku Brijuni, dana 09. travnja 2022. održati će se edukativno-zabavna manifestacija DAN DINOSAURA. Za sve dinosauroljupce, male i velike, pripremljen je bogat program na temu dinosaura i paleontoloških vrijednosti Nacionalnog parka Brijuni i okolnog područja. Posjetitelje očekuju stručna predavanja, priče i prezentacije, igre i kreativne radionice te obilazak paleontoloških lokaliteta na Velikom Brijunu.

Program se provodi na otvorenom, u centru Velikog Brijuna i na paleontološkim lokalitetima na kojima je pronađeno više od 200 otisaka stopala dinosaura, gmazova koji su na Zemlji živjeli u razdoblju mezozoika.

Na paleontološkim lokalitetima vas očekuju studenti paleontologije koji će vam objasniti sve o stopama, njihovom nastanku i očuvanju te koje sve spoznaje paleontolozi dobivaju putem fosilnih tragova. Do lokaliteta Barban, koji se nalazi na sjevernom dijelu Velikog Brijuna, u samoj blizini Safari parka, posjetitelje će prevoziti turistički vlakić.

Posjet lokalitetu Ploče, koji se nalazi na poluotoku Zelenikovac, organizirat će se u dva navrata, u 13:00 i 15:30 sati, kao stručna vodstva za manje grupe. Predbilježba za sudjelovanje bit će moguća po dolasku na Veliki Brijun, na Info-punktu. Obilazak traje jedan sat i uključuje šetnju u duljini od jednog kilometra.

Edukativni dio programa obuhvaćat će stručna predavanja za djecu i odrasle, priče za najmlađe, zabavne pokuse te edukativne štandove i plakate.

Kreativno-zabavni dio programa uključivat će crtanje i bojanje, izradu dino maski i dino stopa, dino tetovaže i paleontološki pješčanik.

Cijena ulaznice:

Odrasli 100,00 kn
Djeca 7-18 godina 70,00 kn
Djeca do 7 godina gratis ulaznica

*edukativno-zabavni program Dana dinosaura počinje u 11.30 sati
Ulaznice u prodaji na web shopu NP Brijuni pod nazivom POSEBNA DOGAĐANJA

Ulaznice za pse moguće je kupiti na blagajni u Fažani (Brionska 10).
Psi se mogu kretati na mjestima predviđenim Pravilima ponašanja: https://www.np-brijuni.hr/hr/planiraj-posjet/servisne-informacije/pravila-ponasanja

Likovni natječaj povodom Dana dinosaura na Brijunima

Povodom održavanja Dana dinosaura u Nacionalnom parku Brijuni, pozivaju se mali umjetnici (do 12 godina) da pošalju svoje likovne radove s temom dinosaura. Radovi malih umjetnika biti će izloženi u „Dino galeriji“ na Velikom Brijunu, 09. travnja 2022. godine. Najbolja tri rada, po ocjeni žirija, nagraditi ćemo paketom ulaznica za Nacionalni park Brijuni (za dvije odrasle osobe i jedno dijete).
Natječaj traje do 04. travnja 2022. godine, a svoje radove šaljite na adresu JUNP Brijuni (za “Dino galeriju”), Brionska ulica 10, 52212 Fažana. Na svoje radove obavezno napišite ime i prezime, dob i adresu.


Current track

Title

Artist

Background