Otvorenje 46. Trke na prstenac

Written by on 21. kolovoza 2021.

U petak navečer je svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac službeno otvorena 46. po redu tradicionalna manifestacija u Barbanu koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu – Gradišću. Centralno mjesto ovogodišnjeg programa zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati.

Ponosan sam što vas večeras ipak mogu sve ovdje pozdraviti, usprkos novim okolnostima, tradicija se nastavlja i to je bitno! Da nastavimo tradiciju u duhu Trke i na čast svih sudionika, prijatelja Trke, te onima koji godinama daju podršku ovoj manifestaciji, istaknuo je predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus.

Pozvani konjanici i kopljonoše

Sastavni dio svečanog otvorenja čini i čitanje imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke, a oni ove godine jesu: Milio Grabrović – vođa konjanika uz kopljonošu Alda Pausa, Guido Babić i kopljonoša Matija Verbanac, Luka Kancelar i kopljonoša Alen Grizila, Daniel Broskvar i kopljonoša Filip Pavlić, Bruno Kožljan i kopljonoša David Rojnić, Nandi Radola i kopljonoša David Biljuh, Diego Učkar i kopljonoša Leonard Draguzet, Bruno Celija i kopljonoša Luka Lupetina, Mauricio Učkar i Valter Precis, Goran Špada i Enzo Špada, Stefano Osip i kopljonoša Nikola Milevoj, Matteo Rojnić i kopljonoša Teo Verbanac, Andrej Kancelar i kopljonoša Dragan Popović, Petar Benčić i kopljonoša Erik Roža, Silvio Učkar i kopljonoša Alan Rojnić te Antonio Osip i kopljonoša Jure Paus.

Uslijedilo je otvorenje izložbe u Centru za posjetitelje pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavili su se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama.


Current track

Title

Artist

Background