Završen sastanak Valtera Flega i Borisa Miletića s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom

Written by on 28. kolovoza 2018.

Upravo je završio sastanak ministra gospodarstva Darka Horvata s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem i istarskim županom Valterom Flegom. Ministar gospodarstva je potvrdio kako je prioritet Vlade isplata plaća do petka. Također, ministar je naglasio kako sve odluke Vlade trebaju biti usklađene s europskom direktivom u segmentu brodogradnje.

Gradonačelnik Miletić i župan Flego rekli su da će vjerovati najavama tek kad plaće sjednu i inzistiraju na dugoročnom rješenju.

U međuvremenu je stigla i potvrda sastanka u Bruxellesu na koji će gradonačelnik Miletić i župan Flego sutra hitno otputovati.

“Za Uljanik treba naći dugoročno rješenje. Plaće su trenutno apsolutni prioritet, ali treba naći održivo rješenje koje će prekinuti agoniju radnika i održati brodogradnju. Uspjeli smo dogovoriti sastanak u europskoj krovnoj Udruzi za brodogradnju i sutra hitno putujemo u Bruxelles, a Vlada neka izloži konkretan plan za spas Uljanika i brodogradnje“, rekao je Miletić.

„Ključno je zadržati brodogradnju kao stratešku granu gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Zato država mora osigurati Jamstveni fond kako bi brodogradnja mogla biti dugoročno održiva i profitabilna. Na taj način ćemo očuvati i što veći broj radnih mjesta“, zaključio je Flego.

(Izvor: Grad Pula)


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background