Svi za malog Stjepana

Written by on 10. siječnja 2022.

Priča o Stjepanu je priča o borbi, nadi i vjeri u bolju budućnost. Zbog komplikacija na porodu mališa je ostao bez kisika i morali su ga reanimirati. Radi ranije utvrđene deformacije na crijevima nedugo nakon rođenja morao je bit podvrgnut operativnom zahvatu kojim su mu skratili crijeva za 13 centimetara te nakon operacije prebolio sepsu.

Nažalost Stjepanovim mukama tu nije bio kraj. Sa svoje 3,5 godine još ne priča. Razumije što mu se govori, ali on sam izgovara možda tek desetak riječi. Počeo se podizati na noge, no zbog ostalih motoričkih problema to nije ni stabilno ni sigurno.

Upravo iz tog razloga roditelji su kontaktirali polikliniku Glavić gdje Stjepan kreće sa tretmanima 21.06.2021.

Prilikom dolaska u kliniku roditelji moraju izvršiti uplatu od 10.000,00 kn (to je već uplaćeno), a kasnije uplate se izvršavaju na tjednoj bazi do cifre od 66.000,00 kn sa mogućnošću rasta krajnjeg iznosa.

Zbog velikog interesa javnosti i prije službenog pokretanja akcije počinjemo sa prikupljanjem sredstava. Privremeni IBAN smo dobili samo još UDU da odradi svoje. Dokle god ne dobijemo odobrenje uplate će se prikupljati na račun udruge i kasnije će biti prebačene na otvoreni račun vezan uz ovu akciju.

Otvorena je nova stranica u borbi za Stjepanovo zdravlje.

Nakon prikupljenih više od 163.000,00 kn u prvoj akciji Stjepanu i obitelji za daljnju rehabilitaciju potrebna su dodatna sredstva. Nažalost ovo nije slučaj koji će se terapijom moći do kraja riješiti već Stjepanu predstoji život pun borbe kroz kojeg neće sigurno ići sam. Uz njega su uvijek njegovi roditelji, a uz roditelje i SVI VI preko akcija koje organiziramo kao udruga.
Humanitarna akcija Svi za Stjepana je otvorena do 01.veljače 2022. godine, a cilj humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstava u svrhu pomoći obitelji. Za pokretanje akcije ishodilo se rješenje Istarske županije, Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te otvoren novi zasebni račun za ovu akciju.

19. prosinca 2021. održana je sportsko humanitarnoj manifestacija Božićni dir “Štrika Ferata” u organizaciji Grada Rovinja Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno i udruge Martišnjak z muštaci u svrhu pomoći našem Stjepanu.
Želimo se zahvaliti organizatorima Sportskoj zajednici Grada Rovinja-Rovigno i Udruzi Martišnjak z muštaci, Gradu Rovinju, Crvenom Križu Rovinj i njihovim volonterima, Savjetu mladih Grada Rovinja-Rovigno, svim učesnicima, volonterima udruge Istra Pomaže i donatorima koji su pomogli u organizaciji, provedbi i realizaciji ove hvalevrijedne manifestacije.

Koristimo priliku za uputiti posebnu zahvalu gradu Rovinju što je iskazao povjerenje prema djelovanju udruge i namjenom sredstava za „našu“ akciju podržao udrugu u nastojanjima da pomogne onima kojima je to potrebno.

U humanitarno sportskoj manifestaciji Božićni đir “Štrika Ferata” prikupljeno je 30.546,35 kuna u svrhu Humanitarne akcije Svi za Stjepana za liječenje/rehabilitaciju Stjepana Budimira i pomoći obitelji Budimir.

Kako pomoći Stjepanu?

Način na koji se možete uključiti su razni.

1. Direktnom uplatom na zasebni račun

OPIS PLAĆANJA: Za Stjepana
IBAN: HR0623600001300171869
SWIFT: ZABA HR 2X

2. Uključivanjem u aukciju udruge koja starta 10.01.2022. u ponoć

https://www.facebook.com/groups/428209672335186
U aukciju se možete uključiti kao donator usluga, proizvoda ili stvari koje se kasnije licitiraju ili sudjelovanjem u nadmetanju za ponuđene predmete.

3. Dijeljenjem naših objava vezanih uz akciju. Ne košta ništa, a znači mnogo!

 

Istra Pomaže


Current track

Title

Artist

Background