Predavanje o pomoći u donošenju odluke o ulaganju u kućnu solarnu elektranu

Written by on 3. ožujka 2022.

Zelena energetska zadruga, voditelj servisa za podršku građanima u procesu realizacije solarnih elektrana za kućanstva Nasuncanojstrani.hr, poziva sve građane zainteresirane za ugradnju kućne solarne elektrane na sudjelovanje u seriji informativnih predavanja ‘Solarna energija za kućanstva’. Besplatna informativna predavanja održat će se putem online platforme ZOOM, a prvo predavanje ‘Solarne elektrane i primjena u kućanstvu’ održat će se u srijedu, 9. ožujka, od 15:00 do 15:45 sati.

Serija predavanja ‘Solarna energija za kućanstva’ zainteresiranim će građanima dati cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane te im tako pomoći donijeti odluku o ulaganju, i to ulaganju koje će im se dugoročno isplatiti. Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanja imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje, pravilno dimenzioniranje solarne elektrane, način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje.

Motivacija za organizaciju ovih predavanja proizlazi iz direktnog rada Zelene energetske zadruge s građanima kroz servis Na sunčanoj strani, kroz koji je manjak podrške građanima u donošenju odluke o ugradnji vlastite solarne elektrane prepoznat kao jedna od glavnih prepreka većem korištenju solarne energije u hrvatskim kućanstvima. Zelena energetska zadruga poziva sve zainteresirane i na učlanjenje u Facebook grupu Solarni klub u kojoj, uz građane zainteresirane za ulaganje, okuplja i postojeće vlasnike te izvođače solarnih elektrana. Solarni klub je u nešto više od godine dana okupio gotovo 10,000 građana iz cijele Hrvatske koji na dnevnoj bazi razmjenjuju znanja i vlastita iskustva u području solarne energije.

Zadruga će seriju predavanja ‘Solarna energija za kućanstva’ održati u suradnji s partnerskim izvođačima (instalaterima) solarnih elektrana, a u sklopu podrške koju digitalizaciji servisa Na sunčanoj strani i povećanju digitalne pismenosti za iskorištavanje solarnog potencijala u Hrvatskoj pruža Google.org.

Prijavite se za sudjelovanje u jednom od predavanja u sklopu serije ‘Solarna energija za kućanstva’ putem poveznice: bit.ly/35B7g0K

 

Redoslijed predavanja:

9.3.   Solarne elektrane i primjena u kućanstvu

23.3. Dimenzioniranje solarne elektrane za kućanstvo

6.4.   Administrativni proces do ugradnje solarne elektrane za kućanstvo

20.4. Instalacija i puštanje pogon solarne elektrane za kućanstvo

11.5. Obračun električne energije iz solarne elektrane

25.5. (Su)financirnaje solarne elektrane za kućanstvo

8.6.   Energetski učinkovito korištenje i održavanje solarne elektrane

29.6. Energetske zajednice i solarne elektrane na višestambenim zgradama


Current track

Title

Artist

Background