Park šuma Zlatni rt – Punta Corrente u Rovinju

Written by on 29. srpnja 2021.

Park šuma Zlatni rt – Punta Corrente u Rovinju ima status zaštićene park šume još od 1948. godine te predstavlja najstariji zaštićeni prirodni objekt u Istri visoke botaničke i estetske vrijednosti. Na ovom jedinstvenom mjestu zahvaljujući grofu Hutterotu i njegovim ambicioznim planovima obitavaju himalajski cedrovi, eukaliptusi, alepski i brucijski bor uz aleje čempresa i pinija, te makija hrasta crnike i mediteranskog bilja.

Ovo ogromno područje zatvoreno je za motorna vozila, ali kao što i treba biti, pruža obilje pješačkih i biciklističkih staza. Zanimljivo je kako svugdje susrećete ljude u raznim aktivnostima, ali gužva se ne osjeća.

Park šuma Zlatni rt – Punta Corrente idealno je mjesto za boravak u prirodi i aktivan odmor. Park šuma Zlatni rt – Punta Corrente predstavlja prirodnu oazu koja uspješno zadovoljava potrebe najrazličitijih profila posjetitelja. Dok se obalom izmjenjuju stjenovite plaže i šljunčane uvale pogodne za djecu, stari kamenolom uređen je u atraktivno penjalište.

Ukoliko ste željni mira i tišine Zlatni rt – Punta Corrente pružiti će vam idilično utočište s pogledom na rovinjsko otočje. Ukoliko ste druželjubivi i skloni aktivnom odmoru ovdje ćete također pronaći obilje beach barova, te zanimljivih sadržaja, kako za djecu tako i za odrasle. Prostor omogućuje ugodan odmor pripadnicima svih dobnih skupina.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background