U znak podrške „palčićima“ palača Bettica u Vodnjanu bit će osvijetljena u ljubičasto

Written by on 17. studenoga 2021.

Grad Vodnjan danas će po prvi puta obilježiti Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju na način da će palaču Bettica osvijetliti u ljubičasto i tako poduprijeti udrugu Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ koja je pokrenula inicijativu.

Time će se Grad Vodnjan priključiti brojnim gradovima u Hrvatskoj i svijetu koji na ovaj način pružaju podršku „palčićima“ i njihovim hrabrim roditeljima.

„Zaštita i podrška najranjivijim skupinama mora biti prioritet našeg društva. Drago nam je da na ovaj simboličan način poručujemo svim roditeljima „palčića“, ne samo na Vodnjanštini, nego i puno šire, da nisu sami”, naglasio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2600 djece. Na širenju svijesti o prijevremeno rođenoj djeci radi udruga Klub roditelja nedonoščadi “Palčići”, koja roditeljima pruža podršku još od 2010. godine te u suradnji sa stručnjacima iz područja neonatologije, realizira projekte koji direktno doprinose poboljšanju liječenja i njege prijevremeno rođene djece.


Current track

Title

Artist

Background