U plogging utrci u Vodnjanu trkači prikupili više od 150 kg sitnog otpada

Written by on 12. rujna 2022.

U subotu, 10. rujna u Vodnjanu, održana je plogging utrka „DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN“ koju je, uz podršku dm-a, organizirala Udruga za informiranje građana Vodnjanski đir, a u kojoj je 35 trkača prikupilo više od 150 kg sitnog otpada. Područna menadžerica dm-a Anđelka Ramljak uručila je nagrade najuspješnijim sudionicima, a s prikupljenih 12 kg otpada najuspješniji je bio Saša Jongić. Krupniji otpad prijavljen je lokalnom komunalnom poduzeću Contrada, koje će ga u narednim danima zbrinuti.

najuspješniji sudionik  Saša Jongić

 

„Natjecatelji su imali 60 minuta da prikupe što više otpada, a rutu kretanja su određivali sami prema karti s kontrolnim točkama. Sudionici su od sitnog otpada očistili uži centar grada, dok se za krupni otpad pobrinulo komunalno poduzeće čiji je štand s materijalima o odvojenom prikupljanju otpada pomogao dodatnoj edukaciji sudionika i gledatelja. Glavni cilj naše Udruge upravo je informiranje i edukacija građana Vodnjana u svrhu poboljšanja kvalitete života i održivog razvoja zajednice. Zato, želim zahvaliti dm-u što su među gotovo 300 prijavljenih projekata u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje prepoznali naš projekt i pomogli nam da napravimo još jedan korak prema ostvarenju tog cilja“, rekao je Tihomir Šerbić, predsjednik Udruge Vodnjanski đir.

S organizacijom ekološko-sportskih aktivnosti Udruga Vodnjanski đir započela je još 2019. godine, kada su prvi put organizirali plogging utrku, a ove godine su za realizaciju utrke udružili snage s dm-om prijavivši svoj projekt na natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje.

 

„Natječajem {ZAJEDNO} za zelene ideje i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaka ideja koje za cilj ima stvaranje održivije budućnosti bitna te potaknuti što veći broj građana na održivije razmišljanje i djelovanje. Plogging utrke poput „DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN“ izvrstan su primjer kako sugrađanima možemo ukazati na prednosti odgovornog ponašanja prema okolišu. Uime dm-a zahvaljujem predstavnicima Udruge što su prepoznali dm kao partnera, a posebno želim zahvaliti trkačima koji su danas Vodnjanu vratili njegov puni sjaj i pokazali koliko je važno djelovati zajedno“, istaknula je Anđelka Ramljak, područna menadžerica dm-a.

„DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN“ jedan je od 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju dm podržati s više od 800.000 kuna u sklopu natječaju {ZAJEDNO} za zelene ideje. Među prijavljenima dm je odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode i to u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji.

Detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici  jednizadrugezajedno.hr.  


Current track

Title

Artist

Background