Maestro Alejandro Córdova nastupio u vodnjanskom Torciu

Written by on 23. kolovoza 2021.

Majstor klasične gitare Alejandro Córdova iz Meksika nastupio je u subotu 21. kolovoza 2021. godine u Staroj uljari – Torcio u Vodnjanu. Córdova je pred publikom izvodio neka od najpoznatijih djela španjolskih kompozitora pisanih za klasičnu gitaru ili djela koje je proslavila klasična gitara, poput „Recuerdos de la Alhambra“ Francisca Tárrege ili glasovitu “Asturias” Isaaca Albeníza, koju je i odsvirao posljednju.

Zahvalna publika izvedbe je nagrađivala burnim i iskrenim aplauzom, a maestro Córdova odužio se auditoriju i izlaskom na bis.

Na repertoaru skladbi pripremljenih za koncert u Vodnjanu našle su se: „Canción de cuna“ Lea Brouwera, „Sonatina (Allegreto, Andante, Allegro)“ Federica Morena Torrobe, „Rocksoul suite (Electric shine, The sun, the cold wind and you, Flight of hopes, Rocksoul)“ Ernesta Hernándeza Lunagomeza, „Capricho árabe“ i „Recuerdos de la Alhambra“ Francisca Tárrege te „Asturias“ Isaaca Albéniza. Za Lunagomeza je rekao da je jedan od istaknutijih meksičkih kompozitor za gitaru, predstavnik novije generacije i njegov prijatelj.

Program je, predstavljajući biografiju Alejandra Córdove i njegov repertoar, otvorio Nikola Škoko, inicijator koncerta u organizaciji Grada Vodnjan-Dignano. Ovaj vrijedan i dobro posjećen koncert mogao bi se mogao nazvati i Grand finalem Vodnjanskog ljeta, s obzirom da je na rasporedu kulturnih i zabavnih zbivanja preostalo tek nekoliko manifestacija.


Current track

Title

Artist

Background