Veslački klub Arupinum iz Rovinja pokrenuo je crowdfunding kampanju za kupovinu novih veslačkih čamaca

Written by on 4. siječnja 2022.

Zadnja veća nabava čamaca dogodila se 1997. godine, što znači da su čamci prilično dotrajali i istrošeni nakon 25 godina korištenja te je potrebno nabaviti nove kako bi se osiguralo kvalitetno treniranje i nastupanje na regatama.

Veslački klub Arupinum će 2022. godine proslaviti 115. obljetnicu svog osnutka i kao najstariji rovinjski sportski klub želimo za rođendan razveseliti naše vrijedne veslače. U klubu trenutno trenira oko 45 veslača (od 8 do 19 godina) koji postižu sjajne rezultate. Već dvije godine u nizu (2020. i 2021.) klub osvaja ukupni naslov pobjednika kadetskog veslačkog kupa Istarske županije, a u 2021. su naše kadetkinje Maja Đaković i Mia Ćurčić postale državne prvakinje u dvojcu na pariće proizvedenom 1993 godine.

Broj članova se kroz zadnjih godinu dana udvostručio i podržavanjem naše kampanje omogućiti će se da veći broj djece dobije mjesto u čamcu što je sada otežano jer ih nemamo dovoljno da svi istovremeno mogu veslati. Veslanje je zahtjevan sport koji uči djecu da budu uporni, vrijedni, požrtvovni i disciplinirani, razvija im zdravi sportski duh te ih potiče na zdrav način života. Naša želja je da se to održi kako bi veslači izrasli u zdrave i uzorne članove naše zajednice.

Cilj kampanje je prikupiti novac za kupnju regatnog dvojca na pariće i regatnog samca, te šest pari vesala vrijednosti 220.000,00 kuna.

Veslački čamci i vesla, kao i sva ostala oprema su jako skupi, te se nadamo da uz Vašu pomoć možemo zajedno prikupiti potrebni iznos i na taj način obnoviti našu flotu čamcima koji će nam služiti narednih 20 godina.

Klub će na transparentan način voditi kampanju, te će se redovito izvještavati javnost o stanju prikupljenih sredstava na našoj web stranici i Facebook profilu.
Uplate možete izvršiti na bankovni račun koji je otvoren posebno radi ove kampanje:

Veslački Klub Arupinum, Kolodvorsko šetalište 8, 52210 Rovinj
IBAN: HR14 2340 0091 5111 6782 7
SWIFT/BIC: PBZGHR2X, Privredna Banka Zagreb
OPIS PLAĆANJA: donacija za nabavu čamaca (molimo posebno navesti ukoliko želite da Vaša uplata ostane anonimna)


Current track

Title

Artist

Background