Radi izgona divljih svinja u nedjelju se zatvara Zlatni Rt, Škaraba i Cuvi u Rovinju

Written by on 17. veljače 2022.

U akciji će sudjelovati 25 lovaca, te desetak članova Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno i DVD-a Rovinjsko Selo, pripadnika policije i komunalnih redara

U nedjelju, 20. veljače, biti će strogo zabranjen pristup parku Zlatni Rt, Škaraba i Cuvi zbog akcije izgona divljih svinja koju, uslijed velikih pretrpjelih šteta na tom području, organizira Grad Rovinj-Rovigno u suradnji s ustanovom Natura Histrica. Zabrana pristupa od 7:30 do 13:00 sati osiguravati će se putem zaštitarske službe na svim pristupnim putevima, a biti će onemogućen i pristup s morske strane.

Zlatni rt – Punta Corente – Rovinj

U akciji će sudjelovati 25 lovaca, te desetak članova Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno i DVD-a Rovinjsko Selo, pripadnika policije i komunalnih redara.

Također, prometovanje vozilima biti će regulirano na okolnim cestama kako bi se spriječio mogući nalet divljači na vozila.

Treba napomenuti kako pojam “izgon divljih svinja” označava njihovo gonjenje do granica područja nakon kojeg se vrši odstrijel istih radi smanjenja njihove populacije.


Current track

Title

Artist

Background