Gradu Rovinju odobrena sredstva za pomoćnike u nastavi

Written by on 10. rujna 2021.

Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi pružati je neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa

Rovinjskim osnovnim školama odobrena su sredstva za uključivanje pomoćnika u nastavi za 22  učenika/ca s poteškoćama u razvoju.

Grad Rovinj-Rovigno je kao partner, u suradnji s Gradom Labinom nositeljem projekta i Gradom Porečom, kao partnerom, podnio projektni prijedlog „Ravnomjerna socijalna i obrazovna inkluzija učenika s teškoćama u razvoju (RAST)“ na poziv Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV, koji provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Projektna je prijava uspješno prošla sve faze provjere te je od strane nadležnog tijela donijeta Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovne i posebne programe u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koje djeluju na području gradova-osnivača Labina, Poreča i Rovinja. Glavni rezultati projekta bit će osigurana stručna podrška 56 pomoćnika u nastavi za ukupno 57 učenika s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2021/2022.

Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružati neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, potporu u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvan učioničkim aktivnostima. Projektnim prijedlogom je osiguran maksimalno prihvatljiv iznos sufinanciranja od dva milijuna kuna sufinanciraju gradovi sukladno broju potrebnih pomoćnika u nastavi.

Ovim projektom nastavlja se sa osiguravanjem podrške djeci sa poteškoćama u razvoju koja su uključena u odgojno obrazovni sustav na području Grada Rovinj-Rovigno a pored navedenog Grad osigurava potreban broj pomoćnika u grupama djeci s poteškoćama koja pohađaju rovinjske  predškolske ustanove.


Current track

Title

Artist

Background