Grad Rovinj raspisao je natječaje za učeničke i studentske stipendije

Written by on 3. listopada 2021.

Novost su ove godine stipendije namijenjene studentima slabijeg imovinskog stanja kojima se želi olakšati stjecanje prava na novčanu potporu te dodatno podržati i stimulirati osobe iz obitelji slabijeg socijalnog statusa na uključivanje u proces obrazovanja…

 

Grad Rovinj-Rovigno raspisao je natječaj za učeničke i studentske stipendije za školsku godinu 2021./2022.

Za tu je namjenu iz Proračuna ove godine osigurano preko 1,5 milijuna kuna. Redovne stipendije za studente iznose 10.000 kuna godišnje, te 6.000 kuna godišnje za učenike. Osim toga, moguće je ostvariti dodatak od 20% za studente koji su ostvarili prosjek ocjena 4,00 ili više, odnosno učenike koji su u prethodnoj godini ostvarili prosjek od 4,6.

Stipendije isplaćuju se tijekom školske/akademske godine u 10 mjesečnih rata a raspisan je natječaj za 22 studentskih i 4 učeničkih stipendija. Osim novih stipendija nastavlja se i isplata postojećim korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu.

Osim  redovnih, raspisan je i natječaj stipendiranja studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja od javnog interesa za Grad Rovinj – Rovigno, a za koje je predviđen iznos od 15.000 kuna godišnje, odnosno 20% više ukoliko su ostvarili prosjek ocjena 4,00 ili više. Stipendije za deficitarna zanimanja uvedene su prošle godine, a u tekućoj akademskoj godini dodijeliti će se 3 nove potpore za redovan studij za sljedeća usmjerenja: Preddiplomski ili diplomski redovni sveučilišni studij matematike i fizike – nastavnički smjer, Preddiplomski ili diplomski redovni sveučilišni studij rani i predškolski odgoj i obrazovanje na hrvatskom i/ili talijanskom jeziku, Integrirani preddiplomski i diplomski redovni sveučilišni studiji medicine i dentalne medicine ili Preddiplomski i diplomski redovni sveučilišni studiji logopedije.

Novost su ove godine stipendije namijenjene studentima slabijeg imovinskog stanja kojima se želi olakšati stjecanje prava na novčanu potporu te dodatno podržati i stimulirati osobe iz obitelji slabijeg socijalnog statusa na uključivanje u proces obrazovanja.

Potpore se odnose na studente preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima.

Time je Grad Rovinj-Rovigno otišao još korak dalje u stupnju socijalne osjetljivosti te brizi za mlade kojima se trudi osiguravati što više standarde obrazovanja i naobrazbe.

Grad Rovinj-Rovigno dodijelit će tako 10 novčanih potpora, svaku u ukupnom godišnjem iznosu od 10.000 kn, s dodatkom od 20% za studente koji ostvaruju prosjek ocjena od 4,00.

Podsjećamo kako je Grad Rovinj-Rovigno pri vrhu ljestvice gradova u Hrvatskoj prema iznosu stipendija i školarina po stanovniku, broju odgajatelja po vrtićima, te po broju visoko obrazovanih stanovnika čime potvrđuje brigu za svoje najmlađe kojima se trudi osiguravati što više standarde obrazovanja i naobrazbe.

Natječaj ostaje otvoren do 15. listopada 2021., a zahtjev je moguće predati on-line putem platforme e-Obrasci:  https://rovinj.eobrasci.hr/branches/grad-rovinj/.


Current track

Title

Artist

Background