Zelena Istra i Savez udruga Rojca pozivaju na uređenja murala i svečano otvorenje Radione Re-Geppetto

Written by on 30. kolovoza 2021.

Zelena Istra u suradnji sa Savezom udruga Rojca pokrenula je novi prostor u Društvenom centru  Rojc radi se o Radioni Re-Geppetto!

To je popravljaona – opremljen prostor u kojem građani mogu besplatno popraviti predmete i uređaje po „uradi sam“ principu. Svrha radione je pružiti svim zainteresiranim građanima prostor, alate i savjete koji su im potrebni kako bi sami ili uz pomoć  majstora popravili male kućanske uređaje, predmete, namještaj, odjeću i igračke.

Pozivamo građane da nam se pridruže u četvrtak u cjelodnevnoj akciji uređenja murala i ulaza u Radionu Re-Geppetto. Mladi umjetnici  Mateo Žufić i Helena Memedović osmislili su vizual kojim će oslikati predvorje radione no, svaka ruka dobro dođe kako bi očistili, ostrugali, zagletali zidove, ofarbali vrata te na taj način oplemenili novi zajednički prostor.

Akcija uređenja je predviđena od 9:00 do 18:00 sati te se građani mogu  priključiti u vremenu koje im odgovara. Molimo zainteresirane volontere da se prijave na mail: ured@zelena-istra.hr . Volonterima će biti osigurana okrjepa.

U večernjim satima, točnije od 19:00 sati „režemo crvenu vrpcu” i svečano otvaramo Radionu Re-Geppetto” predstavit ćemo projekt, programe i načine na koje se možete uključiti u u ovu održivu priču. Slijedi i druženje uz dobru glazbu.

Radiona Re-Geppetto se nalazi u prizemlju sjevernog krila DC Rojc (ulaz kroz unutrašnje dvorište)

Kako do Radione Re-Geppetto: https://www.facebook.com/radionaregeppetto/videos/433524494606388


Current track

Title

Artist

Background