Volonterskom akcijom djeca izgradila prekrasan hotel za kukce

Written by on 1. listopada 2021.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj već jedanaestu godinu za redom, a Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva uključila se u kampanju volonterskom akcijom na temu ekologije u koju je kroz korporativno volontiranje i korporativnu filantropiju uključila i poslovni sektor sa područja Pule i Vodnjana.
Kampanju Hrvatska volontira Zaklada Istra je dogovorila u suradnju s dječjim vrtićem Maslačak i tvrtkama Svijet biljaka d.o.o. Vodnjan, Brioni d.o.o. Pula, Max City Stoja/CC Real i Natura Histrica – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Istarske županije.

Djeca izradila hotel za kukce

Vrijedna djeca DV Maslačak uz pomoć roditelja i odgojiteljica u vrtiću izradila su hotel za kukce, koji je postavljen na području nasada Svijet biljaka u Vodnjanu gdje vlasnica gospođa Dubravka Orlić Bašlin dočekala djecu sa fritulicama i napitkom iz vlastite proizvodnje i održala predavanje o mediteranskom bilju, ekološkoj proizvodnji i biodinamičkom vrtu. Kako bi djeca sa svojim hotelom za kukce sretno stigla do Svijeta Biljaka pobrinuo se pulski prijevoznik Brioni d.o.o.

Predstavnik Natura Histrice djeci je održao predavanje o ulozi i važnosti kukaca oprašivača. Zahvaljujući svima njima hotel za kukce našao je svoje mjesto u predivnom nasadu mediteranskog bilja u Vodnjanu gdje će biti dom i zaštita raznim korisnim kukcima, koji su toliko važni za zdrav eko sustav. Djeca su imala priliku posaditi kadulju i ponijeti sa sobom košaricu punu raznog mediteranskog bilja, koje će posaditi u vrtu DV Maslačak. Uspomenu na volontersku akciju obilježit će crtežima koje će pokloniti dionicima volonterske akcije.

Aktivnosti održane na lokacijama u Puli i Vodnjanu

Aktivnosti ove volonterske akcije su se odvijale kroz dva dana na lokacijama u Puli i Vodnjanu, službeni je podatak da je bilo uključeno 10volontera sa ukupno preko 80 volonterskih sati.Kampanja je organizirana s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša i kvalitete života u zajednici,a uključeni dionici primjer su dobre prakse i prijatelji lokalne zajednice. Provedena aktivnost lijep je primjer dobre volje i suradnje svih sektora naše lokalne zajednice.

S ciljem jačanja svijesti o važnosti volontiranja i umrežavanja Max City Stoja organizirat će izložbu fotografija sa volonterske akcije, a koja će biti izložena 10 dana i prikazivati tijek aktivnosti. Nakon Max City Stoje izložba se seli u bunker na području Šijanske šume, kojeg Natura Histrica uređuje za otvorenje javnosti.

Više informacija: www.civilnodrustvo-istra.hr, zaklada@civilnodrustvo-istra.hr


Current track

Title

Artist

Background