Urbani vrtovi na Gregovici – Drugi poziv za davanje vrtnih parcela na korištenje

Written by on 26. listopada 2021.

Grad Pula danas je objavio 2. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje u sklopu Urbanih vrtova na Gregovici,  gdje su, nakon provedenog prvog javnog poziva u ožujku/travnju 2021. godine,  preostale  za podjelu  građanima na korištenje još 32 vrtne parcele.  

Na pripremljenim vrtnim parcelama građani mogu uzgajati povrće, jagodičasto voće, začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe, uz osigurano korištenje vode i alata.

Osim za uzgoj zdrave hrane, prilika je to i za razmjenu vrtlarskih iskustava,  stjecanje novih znanja, povezivanje građana i druženje na svježem zraku. U odnosu na trenutno vrlo izražene klimatske promjene i njihov utjecaj na okoliš i zdravlje, ovakav način korištenja zemljišta ima i vrlo pozitivan utjecaj na povećanje bioraznolikosti, smanjivanje ekološkog otiska, a ujedno  doprinosi  i većoj kvaliteti života u urbanim sredinama.

2. Javni poziv otvoren je od 26. listopada 2021. godine do 25. studenog 2021. godine.

Prateće dokumente i dodatne informacije možete pronaći na predmetnoj web stranici (www.pula.hr) u rubrici Natječaji i nadmetanja.

 

Izvor: pula.hr


Current track

Title

Artist

Background