Ukrajincima s privremenim boravkom u RH besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

Written by on 8. travnja 2022.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula, uslijed ratnih zbivanja u Republici Ukrajini te s ciljem izražavanja potpore i solidarnosti s izbjeglim osobama, omogućava besplatno učlanjenje u Knjižnicu državljanima Republike Ukrajine s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj.

Pravo upisa može se ostvariti u svim ograncima Knjižnice uz predočenje potvrde o statusu izbjeglice koju je izdalo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Novoupisanim članovima Knjižnice uz korištenje i posudbu knjižnične građe, odnosno knjiga, slikovnica, časopisa, novina, zvučnih i elektroničkih knjiga, filmova i glazbe na digitalnim medijima, omogućen je pristup svim knjižničnim sadržajima i programima koje Knjižnica organizira.

Uz predočenje članske iskaznice članovi mogu koristiti i računala za informativni, edukativni ili istraživački rad ili koristiti osobna prijenosna računala za što je omogućen pristup bežičnoj internetskoj vezi. Također, svim je članovima omogućen pristup platformama za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku iBiblos i Talijanskoj digitalnoj knjižnici u Istri-Biblioteca digitale italiana in Istria, koja uz e-knjige većinom na talijanskom jeziku, sadrži i glazbu, film, audioknjige, kao i velik broj tiskovina na brojnim svjetskim jezicima.


Current track

Title

Artist

Background