U Parku Franje Josipa I. u Puli, noćas su devastirane i otuđene veganske zastave

Written by on 29. listopada 2021.

Noćas su u Puli u Parku Franje Josipa I. devastirane i otuđene tri od pet veganskih zastava koje su postavljene povodom Svjetskog dana veganstva, za izjavu o ovom činu zamolili smo Prijatelje životinja. Izjavu prenosimo u cijelosti…

 

Udruga Prijatelji životinja je, u suradnji s Gradom Pula, povodom Svjetskog dana veganstva postavila 10 veganskih zastava – pet na lokaciji Pietas na Rivi i pet na lokaciji Veli Vrh na ulazu u grad Pulu.

Zgroženi smo što su vandali noćas u Parku Franje Josipa I. devastirali gradski prostor i otuđili tri veganske zastave. Zastave su nadahnute očuvanjem prirode te ljubavlju, poštovanjem i suosjećanjem prema svim bićima, neovisno kojoj vrsti pripadaju.

Pritom zelena boja predstavlja kopnene životinje, plava vodene i zračne, dok je bijela simbol jedinstva. Slovo V početno je slovo riječi ‘vegan’, a obrnuta piramida simbol je sposobnosti svakog pojedinca da učini globalne pozitivne promjene. Nije nam jasno zašto bi nekome smetale zastave koje simboliziraju očuvanje i zdravlje planeta, ljudi i životinja te prenose humanu poruku.

Napominjemo da smo neprofitna udruga, da smo zastave dali izraditi zahvaljujući donacijama suosjećajnih građana i stoga nam još teže pada ovako ružan čin u urbanoj sredini koja bi trebala njegovati toleranciju i poštovati zajedničku gradsku imovinu.

Ako postoje svjedoci ili su pronađene nestale veganske zastave, molimo da se informacije jave udruzi Prijatelji životinja koja unaprijed zahvaljuje, a posebno Gradu Puli i tvrtki Pula Herculanea što su im omogućili postavljanje veganskih zastava i dali podršku ovom divnom i važnom projektu.

 

Emanuela Poturica
Prijatelji životinja

U nastavku fotogalerija postavljenih i devastiranih te otuđenih veganskih zastava.

U nastavku fotografija zastava na Velom Vrhu.

 


Current track

Title

Artist

Background