U hotelu Park Plaza Histria u Puli održati će se 2. Istra Wedding MeetUp

Written by on 4. travnja 2022.

U Puli će se održati skup profesionalaca iz industrije vjenčanja 2. Istra Wedding MeetUp u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije i partnera s ciljem pozicioniranja Istre kao wedding odredišta.

Riječ je o skupu koji na jednome mjestu želi okupiti brojne domaće stručnjake iz svijeta vjenčanja, turističke kuće, ugostitelje, obrte i agencije te predstavnike lokalnih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave destinacija koje imaju predispoziciju za razvoj wedding proizvoda. U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije u suradnji s partnerom Weddings in Istria by LF  2. Istra Weddings Meet up održat će se 21. travnja 2022. u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

Ovoga puta Istra Weddings MeetUp ima međunarodni karakter te će po prvi puta ugostiti  svjetski poznate predavače iz Sjedinjenih Američkih Država, među kojima se ističe Denise Lillie O’Neal, poznata dizajnerica s više od 20 godina iskustva u planiranju događaja koja je specijalizirana za indijska vjenčanja, a prema Brides magazinu proglašena jednom od “najboljih wedding planera Amerike”. Potvrđen je i dolazak Erice Jones, nagrađivane međunarodne dekoraterke evenata čija je specijalizacija dizajn indijskih vjenčanja. Tijekom proteklih dvanaest godina njezin rad predstavljen je u brojnim medijskim publikacijama uključujući čuvene Harper’s Bazar Bride, Maharani Weddings, New York Times,  HuffPost Weddings i sl. Ovom prigodom Istru će posjetiti i poznata modna fotografkinja Joy Stroz koja surađuje s velikom mrežom modnih časopisa kao što su Elle Arabia, Glamour Bulgaria, Harper’s Bazar Vietnam, Arabian Moda, Gloss Magazine, Today’s Bride, Inside Weddings, Fashion Daily, Vogue, samo su neki od njih, a imala je više od dvadeset naslovnica u međunarodnim modnim časopisima samo u prošloj godini. Na dodjeli nagrada „One Eyeland Awards“ Joy je nedavno proglašena #2 modnom fotografkinjom na svijetu

Uz Istra Weddings Meet Up, organizatori će njihov dolazak iskoristiti i za promotivne obilaske te ostale aktivnosti ne bi li se Istra i Hrvatska predstavile i upisale na svjetsku mapu wedding destinacija. Prilika je ovo da se gošćama predstavi najbolje u funkciji posebnog, nišnog, turističkog wedding proizvoda Istre.

Treba naglasiti da će pored spomenutih predavačica Istru posjetiti i svjetski fotograf za celebrity zaruke i vjenčanja Pervez Taufiq koji diljem svijeta putuje s timom od preko 20 osob i na godišnjoj razini snimi više od 150 vjenčanja.  Pervez se također proslavio fotografijama koje su objavljene u časopisima kao što su People Magazine, Vogue, Maharani Weddings, The New York Times i sl.

Istru će posjetiti i Monica Vaswani, slavna svadbena manekenka te indijsko-američka televizijska zvijezda poznatija po ulozi u reality Bravo TV seriji Family Karma. Ona je također tehnološki stručnjak s ambicijom da postane bollywoodska koreografkinja. U seriji je nedavno prikazano višednevno destinacijsko vjenčanje održano u Cancunu u Meksiku. Monica u Istru dolazi u pratnji Risha Karama, člana glumačke ekipe Family Karma koji je ujedno i njen zaručnik, a kolege su na setu i prijatelji još iz djetinjstva.

Planirano je da pod vodstvom Weddings in Istria by LF svi oni sudjeluju u stiliziranom snimanju u indijskom stilu po najljepšim,  najaromatičnijim i sugestivnim lokacijama diljem Istre kako bi se upoznali s destinacijom i njenim potencijalom te istovremeno realizirali promo materijale neprocjenjive vrijednosti koji će se županijski TZ koristiti za dodatno brendiranje i promoviranje Istre kao wedding destinacije.

„Turistička zajednica Istarske županije nastavlja s razvojem wedding proizvoda koji se unatoč krizi održao vrlo kvalitetno te predstavlja nišni produkt koji bi za Istru mogao odigrati izuzetno bitnu ulogu i biti tzv. turning point gdje ćemo navedeni biznis pokrenuti u većem obimu te pokrenuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Budući da se radi o složenoj disciplini poslovanja u kojoj je za uspjeh potrebna suradnja najmanje desetak različitih djelatnosti s ciljem da se na kraju stvori prepoznatljiv wedding proizvod, međusobna suradnja i zajedništvo od ključnog su interesa u ovom biznisu. Županijski TZ je još jednom potvrdilo da je ovaj proizvod izuzetno bitan za Istru jer je nakon petnaestogodišnjeg procesa restrukturiranja i repozicioniranja dostignuta razina kvalitete smještaja, usluge i servisa koja se može mjeriti sa sličnim destinacijama u svijetu“, izjavio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Istra je regija koja se u posljednjih osam godina intenzivno profilirala kao destinacija za vjenčanja. Istra Weddings Meet Up nudi priliku za okupljanje i upoznavanje potreba drugačijih tržišta i vjenčanja. U ovom slučaju riječ je o velikim indijskim vjenčanjima koja za neku lokaciju sama po sebi znače dolazak minimalno 200-tinjak gostiju s vrlo specifičnim zahtjevima i potrebama.

Događaj koji će se održati u hotelu Park Plaza u Puli 21. travnja želi privući velik broj onih subjekata koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju i realizaciju vjenčanja u Hrvatskoj. Radni jezik konferencije je engleski, kotizacija za sudjelovanje iznosi 350 kuna.


Current track

Title

Artist

Background