Sajam razmjene u Rojcu – Jesenski „TiDam-TiDaš”

Written by on 6. rujna 2021.

U sklopu programa Radione Re-Geppetto,  Zelena Istra  poziva građane na sajam razmjene bez novaca. Ako imate viška odjeće, nakita, knjiga i volite druženje i dobru glazbu, a uz to ste ekološki osviješteni tada je ovo pravi događaj za vas! Na kraju ljeta vrijeme je preslagivanja  ormara I sezonskog pospremanja i često svi imaju  viška odjeće i stvari. Također, ako volite “vintage” jesenske  krpice, torbe ili dobre knjige na sajmu možete izabrati nešto zanimljivo za novu sezonu.

 TiDam-TiDaš swap sajam razmjene održat će se u četvrtak 9.09.2021. od 18:00 do 20:00 sati u unutrašnjem dvorištu Rojca. 

 Što je sajam razmjene ili SWAP?

Swap događaji su vrlo slični buvljacima. Razlika je samo u tome što se odjeća razmjenjuje i što se ne naplaćuje! Ono što nama nije dobro nekome može biti savršeno i obrnuto! Razmjena nije direktna, već ostavljamo stvari koje poklanjamo, i izabiremo stvari koje nam trebaju iz cjelokupne ponude. Višak se donira humanitarnoj organizaciji. Obilježje swap partija je i dobro druženje.

 Kako se možete uključiti? Prijavite svoje sudjelovanje pute maila ured@zelena-istrahr jer je broj sudionika zbog epidemioloških mjera ograničen.

Na dan sajma donesite predmete koje želite pokloniti i na info štandu ih zamjenite za bonove.

 Koja su pravila?

  1. Prilikom dolaska na info-punktu ostavite predmete koje želite donirati (ne više od 10-tak), volonteri će upisati u tablicu vrstu i količinu predmeta. Za svaki predmet dobit ćete BON. Bonove možete zamijeniti za željene predmete iz ponude. Zadnjih sat vremena- razmjena će biti moguća i bez bonova-do isteka zaliha.
  2. U obzir dolazi odjeća i modni dodaci, dobrodošli svi “fora” i “otkačeni” komadi odjeće, knjige, stripovi, ploče, CD-i, igrice, kućanski aparati, decor predmeti, slike, okviri i sl. (važno da je sve očuvano, čisto, bez fleka, u funkciji i ispravno).

 Za sve dodatne informacije možete se obratiti na 099/7058210 ili na ured@zelena-istra.hr

Sajmovi razmjene dio su „zero waste” koncepta jer se ponovnom uporabom smanjuje nastanak otpada, produžuje se vijek korištenja predmeta te se utječe na mijenjanje potrošačkih obrazaca.

Projekt “ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo” provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost udruge Zelena Istra.

Zelena Istra


Current track

Title

Artist

Background