S programom krenuo Dođi u grad! – Vieni in città!

Written by on 9. listopada 2021.

Kroz jedanaest programa na osam lokacija započeo je prvi dan manifestacije „Dođi u grad! – Vieni in città!“ 

Program će se do 19. studenog održavati četvrtkom, petkom i subotom s ciljem afirmiranja pozitivnog stava prema centru Pule i na taj način izgraditi novi urbani i višesmjerni dijalog s građanima.

Lutkarske predstave

Na Portarati je se u 10:00 ujutro održala kreativna lutkarska predstava udruge Puppeta, a sat vremena kasnije, u Parku Grada Graza, lutkarska predstava “Kraljeva kći” udruge Merlin, rađena prema istarskoj narodnoj bajci i koja je svojevrsno putovanje kroz mitove i legende našeg kraja.

Rad udruge Merlin će se pobliže moći upoznati i tijekom predstavljanja u Ulici Sergijevaca br. 49 i 51 (ex OVS) gdje će posjetiteljima prezentirati svoj vrijedan rad i način uključivanja zajednice u svoje radionice.

Književni program

Program na Trgu sv. Tome je također započeo u 10:00 sati,  izložbom „Umjetnost na otvorenom“, čime su građani mogli razgledati radove Valentine Vukman Zelić,  Art studija, Mirne Mošnje, Medulin art-a, Francesca Scarpe i Branke Grakalić.

Istovremeno se izlažu i rukotvorine, odnosno unikatni uporabni, ukrasni i odjevni predmeti. Pjesničku notu recitacijom u 11:00 sati ponudila je Evelina Rudan s kojom je razgovarala Martina Pereša, a glazbeni nastup Big Banda Pula predviđen je u 12:00 sati.

Program u popodnevnim satima

Posjetiteljima će na Forumu od 17:00 sati na raspolaganju biti gastro ponuda pulskih restorana Old City bar, Hotel – Restoran Amfiteatar i Hook & Cook Pula, dok će se zainteresirani od 17:00 do 19:00 sati moći priključiti radionici udruge Ideja art keramike u prostoru Sergijevaca 2 (ex ljekarna).

Za dopunu glazbene atmosfere na Giardinima nastupit će DJ Heavy Duty Sound, a na Danteovom trgu AndaluzIstria.

Program je porinut s namjerom da se građani i posjetitelji Pule uključe kao aktivni sudionici gradskog centra i na taj način stvori navika zajedništva i dobronamjernosti prema revitalizaciji društvenih odnosa.

Pokrovitelj programa je Grad Pula i realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Pule, Istarskim narodnim kazalištem i Javnom ustanovom Pula Film Festival.


Current track

Title

Artist

Background