Otvorena izložba fotografija u sklopu kampanje „Hrvatska volontira“ u Max City Stoja

Written by on 8. listopada 2021.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva uključila se u kampanju volonterskom akcijom na temu ekologije u koju je kroz korporativno volontiranje i korporativnu filantropiju uključila i poslovni sektor s područja Pule i Vodnjana.

Aktivnosti ove volonterske akcije su se odvijale kroz dva dana na lokacijama u Puli i Vodnjanu, službeni je podatak da je bilo uključeno 10 volontera sa ukupno preko 80 volonterskih sati. Kampanja je organizirana s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša i kvalitete života u zajednici, a uključeni dionici primjer su dobre prakse i prijatelji lokalne zajednice. Provedena aktivnost lijep je primjer dobre volje i suradnje svih sektora naše lokalne zajednice.

Vrijedna djeca DV Maslačak uz pomoć roditelja i odgojiteljica u vrtiću izradila su hotel za kukce, koji je postavljen na području nasada Svijet biljaka u Vodnjanu gdje su djeca imala predavanje o mediteranskom bilju, ekološkoj proizvodnji i biodinamičkom vrtu. Kako bi djeca sa svojim hotelom za kukce sretno stigla do Svijeta Biljaka pobrinuo se pulski prijevoznik Brioni d.o.o.

Predstavnik Natura Histrice djeci je održao predavanje o ulozi i važnosti kukaca oprašivača. Zahvaljujući svima njima hotel za kukce našao je svoje mjesto u predivnom nasadu mediteranskog bilja u Vodnjanu gdje će biti dom i zaštita raznim korisnim kukcima. Djeca su imala priliku posaditi kadulju i ponijeti sa sobom košaricu punu raznog mediteranskog bilja, koje su posadili u vrtu DV Maslačak.

Izložba fotografija s navedene aktivnosti postavljena je sa ciljem jačanja svijesti o važnosti volontiranja i umrežavanja dionika lokalne zajednice, a prikazuje tijek i važne elemente same aktivnosti. Izložba je postavljena na razini -1 trgovačkog centra Max City Stoja te će biti otvorena do iduće nedjelje, 17. listopada ove godine.

Ulaz je slobodan, stoga dođite i pogledajte izložbu.

 

Više informacija: www.civilnodrustvo-istra.hr, zaklada@civilnodrustvo-istra.hr


Current track

Title

Artist

Background