Na šetnici od Saccorgiane do šumice oko plaže Ambrela mnoštvo je smeća

Written by on 23. ožujka 2022.

Zanimljivo je kako je ljudima lako ostaviti smeće, jer neće valjda svoje vlastito smeće nositi sa sobom. Naime, na omiljenoj šetnici od Saccorgiane do šumice pokraj plaže Ambrela i Grand Hotela Brioni mnoštvo je smeća. Smeće se ostavlja na vidljivim mjestima kako bi ga netko drugi valjda pokupio, a i sama šumica  uz šetnicu skriva mnoštvo smeća, od psećih kakica uredno složenih u vrečicama, od kojih mnoge nisu ekološke, pa do krupnijeg otpada, poput potrganih ležaljki za more, i razne kartonske ambalaže i plastike.

Naravno kako takva situacija postavlja pitanje tko je nadležan za ovu situaciju koja nije novijeg datuma veće se proteže zadnjih par godina.

Kontaktirali smo novog direktora Grand Hotela Brioni Alexu Živkovića koji nam je vrlo ljubazno objasnio kako su oni nadležni za dio oko plaže Ambrela, te će oni pristupiti čišćenju iste i njene okolice, koševi za otpad će biti postavljeni na starim lokacijama, a biti će dodani i novi koševi za smeće u vrlo kratkom periodu, pa će i ostatak okoliša biti uređen.

Tako da možemo očekivati kako će u veoma kratkom periodu omiljena šetnica na Verudeli odisati uređenošću i čistoćom kakvu građani Pule zasigurno zaslužuju.


Current track

Title

Artist

Background