Max City donirao 95.000 kuna Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda – Pula

Written by on 7. veljače 2022.

Edukacijski rehabilitatori, logopedi, psiholozi, fizioterapeuti, radni instruktor, odgajatelji, medicinske sestre i vanjski suradnici – svi su oni neizostavan dio Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda i svu svoju stručnost ulažu u rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s motoričkim i utjecajnim teškoćama u razvoju.

A posao će im, barem malo, olakšati najveći istarski shopping centar – Max City Pula donacijom u iznosu od 95.000 kuna. Donirani iznos upotrijebit će za nabavku posebnog igrala za vanjski prostor tj. poligona za igranje prilagođenog invalidskim kolicima koji će se postaviti baš na vrijeme da se topliji proljetni dani mogu provesti u igri na svježem zraku.

Svojim susjedima, Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, kojega je predstavljala ravnateljica Loretta Morosin,  donaciju je uručio direktor Max Cityja, Stevan Muidža. Ravnateljica je tom prilikom naglasila kako je igra važan dio svakodnevne terapije i da će vanjski poligon uvelike pridonijeti kvaliteti usluge koje ova ustanova pruža svojim korisnicima, a posebno onima koji su u invalidskim kolicima. 

Ovo je već četvrta donacija Max Cityja namijenjena vrijednim i važnim ciljevima u lokalnoj zajednici u proteklih godinu dana. Tako je pulskom Dječjem domu Ruža Petrović donirano 100.000 kuna za nabavku odjeće, obuće i školskog pribora za sve njegove štićenike.

Donaciju Max Cityja od 93.000 kuna Opća bolnica Pula iskoristila je za nabavku dva uređaja s priborom za terapiju visokim protokom kisika koji su posebno važni za Covid-19 bolesnike dok je Osnovna škola Stoja donacijom od 95.000 kuna nabavila novu opremu za učionice te upravo uređuje jedinstvenu „outdoor“ učionicu u dvorištu škole.  


Current track

Title

Artist

Background