Ilić se ispričao, Blagonić traži izmještanje a Lorencin zajednički dogovor oko Kaštijuna

Written by on 10. rujna 2021.

Članovi inicijative Čist zrak duga ljuba Ivo Lorencin, Željko Ilić te Bojan Blagonić na pulskoj Portarati, mjestu gdje je održan veliki prosvjed protiv Kaštijuna, još jednom su skrenuli pozornot na neodrživost sadašnje situacije. Smrad je i dalje neizdrživ, kvaliteta života je niska te se građani svakodnevno truju tko zna čime. Rezolutna su sva trojica.

Željko Ilić se na početku ispričao javnosti i pojednicima koji su se našlii pogođeni ili prozvani dijelovima njegova govora na prosvjedu 05.09. Pojasnio je odmah na početku govora kako se i jutros probudio u smradu Kaštijuna jer je sinoć zaboravio zatvoriti prozor kada je išao spavati. To ga kako on kaže toliko frustrira da je prema njegovom mišljenju zatvaranje Kaštijuna prioritet te da se onda nakon toga svi zajedno dogovore što i kako dalje sa ŽCGO.

Izjava Željka Ilića

Ivo Lorencin poziva sve zajedno da se nađe zajedničko političko ali i gospodarsko rješenje za Kaštijun. Lorencin se ogradio od dijela Ilićevog govora jer oni kao inicijativa okupljaju pojedince svih političkih opcija te im je zajedničko jedno, sanacija i ispravan rad Kaštijuna.

Izjava Ivo Lorencin

Bojan Blagonić inače član Nadzornog odbora Kaštijuna traži izmještanje centra na neku pogodniju lokaciju jer je sadašnja pozicija na brdu na putu svim vjetroima koji smrad i razne čestice šire naokolo bez ikakve zapreke. Prema njegovom mišljenju dosdašnji način rada prikupljanja i deponiranja otpada u Istarskoj županiji je dokazao kako to nije pravi put. On rješenje vidi u pravilnom selektiranju i prikupljaju otpada nakon ćega neće biti niti potreban centar kakav imamo sada.

Izjava Bojan Blagonić

Izvor: giornal.hr


Current track

Title

Artist

Background