Filip Zoričić: suradnja s Možemo! Pula nema perspektivu

Written by on 21. prosinca 2021.

Još se ne smiruju strasti nakon jučerašnje devete sjednice Gradskog vijeća Grada Pule, nakon što su vijećnici Možemo! Pula glasali protiv točke 10., o prodaji tri gradske parcele, a vijećnici IDS-a bili suzdržani, gradonačelnik Pule je u izjavi za Jutarnji list istaknuo kako je razočaran potezom koalicijskog partnera Možemo, izjavio je kako ne vidi perspektivu suradnje s Možemo! Pula.

U nastavku prenosimo cijelu izjavu s Jutarnjeg lista:

-Ta suradnja za mene nema perspektivnu. Nisu predložili kako puniti proračun. Od čega da zaradimo tih 3 milijuna kuna? Idemo sada sjednicu po sjednicu. Sva je odgovornost pala na mene, ali i oni su dio vlasti. Ovo nije ozbiljna politika, a znaju da su naše namjere oko prodaje zemljišta pozitivne i da nikome ne pogodujemo. A sada moramo krpati manjak u proračunu. Mi ne prodajemo jer moramo prodati. I nisu prošle te točke. A rješenje nisu dali. I to me jako iznenadilo i ražalostilo. I za mene nema perspektive za daljnju suradnju jer su to esencijalne stvari, kazao nam je Zoričić. Istaknuo je da je proračun usvojen i da neće biti prijevremenih izbora jer da imaju formirano gradsko vijeće, ali da sada s Možemo više neće biti zajedničkih dogovora prije same sjednice vijeća.

– Ja sam miran oko svega. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati situacija tijekom siječnja i pratit ćemo što se zbiva iz sjednice u sjednicu, veli on. Ističe da je znao njihov stav oko prodaje zemljišta, ali da se ipak nadao da će usvojiti tu točku kada su uvidjeli, kaže, stanje u proračunu. Pita se i je li zapravo ikad prava suradnja i postojala. Da podsjetimo, Možemo nije dao nakon prvog kruga lokalnih izbora odmah podršku Zoričića, a i nakon što su zajednički formirali vlast uvijek je bilo trzavica i neslaganja, pa tako i oko usvajanja amandmana za novi proračun. Očito je ovo za Zoričića na kraju bilo previše.


Current track

Title

Artist

Background