Edi Jurman iz JK Uljanik – 53. na svijetu u klasi Optimist

Written by on 10. srpnja 2021.

Edi Jurman iz JK Uljanik, s 19. mjestom u zlatnoj skupini zaključuje svoje prvo Svjetsko prvenstvo na 53. mjestu koje je danas okončano na talijanskom jezeru Garda.

Mlada pulska nada iz JK Uljanika, EDI JURMAN spremao se s trenerom i hrvatskim reprezentativcima prije prvenstva na jezeru Garda, međutim “treba puno više jedriti u tako specifičnim uvjetima i u tako jakoj floti, a to u ovoj ludoj godini nije bilo moguće, tako da smo zadovoljni rezultatom, skupili smo iskustva i jedva čekam da se vrati da mi iz prve ruke ispriča kako je bilo.
edi jurman

Prošle godine na Europskom, ove na Svjetskom, sada ima dovoljno temelja za dobar rad u budućnosti jer mu ostaju još tri godine u reprezentaciji Hrvatske za klasu Optimist, rekao je Dario Kliba, Jurmanov trener.

Prije prvenstva sam mislio da će biti puno teže ući u zlatnu skupinu! krenuo sam jako dobro sa 6 i 9. mjestom! Ovo mi je prvo Svjetsko, tako da sam s tim 53. mjestom skoro i zadovoljan, ali znam da imam puno toga za popraviti. Evo na primjer ovdje sam se naučio izboriti na startu bolje nego inače, i iskusio sam jedrenje na jezeru.” izjavio je Edi Jurman .

 

Foto: Capizzano / Worlds2021


Current track

Title

Artist

Background