„Dođi u grad! – Vieni in città!“ za kraj listopada nudi raznovrsni program

Written by on 27. listopada 2021.

Manifestacija „Dođi u grad! – Vieni in città!“ za kraj listopada posjetiteljima nudi poticajne i kreativne programe namijenjene širokom interesu publike.

U sklopu predstavljanja pulskih udruga, u Ulici Sergijevaca 49 i 51, u četvrtak, 28. listopada od 17 do 20 sati građani će imati priliku upoznati se s radom Udruge Zelena Istra i tako saznati spektar njihovog dosadašnjeg djelovanja kao i aktivnosti kojima uključuju zajednicu, poput društvenog vrta, popravljaone, kompostiranja i „zero waste“ načina života. Istovremeno će galerije Makina, ULIKS, Gradska galerija Motika, Atelje Legović i Art Studio otvoriti svoja vrata i biti popraćene predstavljanjem istarskih vinara Marčeta, Medea, Kalavojna, Teraboto i Dobran, kao i rukotvorinama (Domaća radinost Vladić, Cosa, Udruga Spirit of nature, Domaća radinost Roby Art, OPG Sanvincenti, OPG Nedjeljka Jurin, Domaća radinost Milan Vitasović, Domaća radinost Gordana Kolić, Lokalitet) koje će se predstavljati tijekom trodnevnog programa.

Od 18 sati na Trgu Sv. Tome održat će se, sad već prepoznat program, „Jazzy!“ u sastavu Leon Brenko (klavir), Alen Špada (gitara), Borivoj Lukić (gitara), Bojan Skočilić (kontrabas, el. Bas) i Marko Lazarić (bubnjevi) a od 19 na Forumu će posjetitelje zabaviti stand up komedija Valtera Roše Mistero Buffo.

Petak, 29. listopada započinje programima od 17 sati na Forumu kada će se predstaviti Ženski rukometni klub Arena, u 18 sati Rukometni klub Veruda, a najmlađe će zabaviti u Ulici Sergijevaca br. 2 kreativna radionica udruge Žuti kišobran, pod nazivom „Vještičarenje u gradu“. I na Trgu Sv. Tome programi kreću u 17 sati uz rukotvorine, dok će u 18 započeti koncert Goran Tomić trija s kombinacijom flamenca, Jazza i utjecajima balkanskog ritma.

U 19 sati održat će se filmske projekcije Pulske filmske tvornice „Audiovizualna baština Pule i Kino kluba Jelen“, nakon kojih slijedi nastavak koncerta Goran Tomić trio s početkom u 20 sati. Dinamično će u petak biti i na Danteovom trgu. U Galeriji Hermana otvorit će se izložba fotografija autora Manuela Angelinija „RUNspective“ povodom programa „Pula Mile Run“ koji će se za djecu i rekreativce održati u 19, a u 20 sati i službena utrka, obje s ciljem na Forumu. Za glazbu će od 19:30 biti zadužen DJ Filjo, a na Giardinima DJ Mily.

Subota, 30. listopada započinje programima u jutarnjim satima. Od 10 do 13 u prostoru ex OVS (Sergijevaca 49 i 51) predstavit će se Ronilački klub Meduza, na Trgu Portarata najmlađe će uveseliti lutkarska predstava Udruge Puppeta, dok će Trg Sv. Tome obilježiti Dijalog! Dječji dan: „Kreiram Grad u kojem odrastam“, nakon kojeg slijedi nastup Big Banda Pula. Za izvrsnu gastro večer Nešto fino! na Forumu zaduženi su Trattoria Vodnjanka i Društveno poduzeće Punkt, a za glazbu na Giardinima pobrinut će se DJ Munchies Soundsystem i na Danteovom trgu Endi Špada i Anton Gergorić.

Nakon Radio Maestrala i Medulin FM-a Radio uživo! ovoga tjedna preuzima HRT – Radio Pula u prostoru Sergijevaca 25, ali njihove ekipe moći ćemo sresti i na ulicama u centru Pule.

Pred nama je još jedan zanimljiv i raznolik program ujedno i najbolji poziv da se odazovete na „Dođi u grad! – Vieni in città!“.

Program za 28., 29., i 30. listopad:

Višednevni program:


Current track

Title

Artist

Background