Delegacija veleposlanstva Albanije na prijemu kod gradonačelnika Pule Filipa Zoričića

Written by on 12. studenoga 2021.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicom, pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anjom Ademi, jučer je u Komunalnoj palači upriličio prijem za delegaciju veleposlanstva Albanije u sastavu veleposlanika Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Riza Poda, ministrice savjetnice i zamjenice veleposlanika Republike Albanije u RH Alme Kasa, te zastupnice u Saboru Republike Hrvatske Ermine Lekaj-Prljaskaj.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s bogatom poviješću Pule, njezinim specifičnostima te istaknuo da je Pula sjedište brojnih nacionalnih zajednica, među kojima se ističe i albanska. Pula je moderan i otvoren grad, grad suživota i tolerancije, što joj daje poseban identitet i omogućuje njegovanje prijateljstva i dobrih odnosa sa zemljama bližeg i daljeg okruženja, kazao je Zoričić.
Kroz konstruktivnu i kvalitetnu komunikaciju uočavaju se prilike za razmjenu iskustava i jačanje odnosa kojih u konačnici, korist i boljitak osjećaju građani, istaknuto je.

U tom kontekstu nastavit će razvijati međusobna suradnja u svim segmentima od gospodarstva, kulture, obrazovanja, sporta i ostalih interesnih područja te svakako povezivanje građana gdje god se ukaže prilika za zajedničku suradnju.

Grad Pula je multikulturalna grad s razvijenom međunarodnom suradnjom, te se kroz zajedničke afinitete promiče kultura drugih gradova i krajeva, a kvalitetni prijateljski odnosi razvijaju i jačaju te osobitosti.


Current track

Title

Artist

Background