Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri“ od 15. do 27.09.2021. godine

Written by on 9. rujna 2021.

U sklopu Projekta +Resilient održati će se „Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri“ od 15. do 27.09.2021. godine na području Istarske županije u organizaciji Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Naime, radi se o interaktivnim radionicama društvenog inoviranja uz popratnu izložbu koja će prikazati rezultate projekta +Resilient, odnosno društvenopoduzetničke ideje koje se razvijaju u sklop Projekta +Resilient. Dani društvenog poduzetništva i inoviranja u Istri provesti će se u suradnji s JLS-ovima te su otvoreni za sve zainteresirane dionike – predstavnike iz domene organizacija civilnog društva, javne uprave, obrazovnih institucija, privatnog sektora te ostale zainteresirane građane.

Otvaranje Dana društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri održati će se u Puli, 15.09.2021. godine u Circolu kada će biti predstavljeni rezultati projekta +Resilient, Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria te konkretne ideje društvenih poduzeća koje se mogu podržatiu njihovoj provedbi ali isto tako uz zanimljive stručnjake paneliste svi zainteresirani moći će više čuti o društvenim inovacijama, društvenom poduzetništvu i društvenom učinku.

 

Program za srijedu, 15.9. u Pulskom Circolu je slijedeći:

9:00 – 9:30 Prijave

9:30 – 9:40 Uvodni pozdravi, O Projektu +Resilient – ZaštoReCeD’Istria?

9:45 – 10:45Panel diskusija: Društveno poduzetništvo i društvene inovacije – zašto su važni za razvoj lokalne zajednice? (Kristina Afrić Rakitovac, izv.prof.dr.sc., Kristian Korunić, poslovni konzultant, Lana Lovasić, konzultantica za društvene inovacije, Vjeran Piršić, Predsjednik udruge Eko Kvarner, Helga Možé, upraviteljica Zaklade)

10:45 – 11:15Zašto smo krenuli s postavljanjem okvira za mjerenje društvenog učinka?
(Helga Možé, upraviteljica Zaklade, Darko Ciglar, stručnjak za društveni utjecaj -ACT grupa, Sonja Grozić – Živolić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije)

11:00 – 11:15 Coffebreak

11:15 – 13:00 Interaktivna radionica „Društvenim inoviranjem do zajedničkih rješenja lokalnih problema: recikliranje: prilika za poduzetništvo i stvaranje novih vrijednosti“, moderatori: Vjeran Piršić, Lana Lovasići Helga Možé.

 

Dani društvenog poduzetništva i inoviranja održati će se i u Bujama, Labinu, Poreču i Rovinju na određenu temu. Kroz radionicu društvenog inoviranja namjera je u suradnji različitih dionika doći do konkretnog rješenja koje može biti provedeno i realizirano a po pitanju relevantnog problema lokalne zajednice kojeg su dionici prepoznali.Te će radionice trajati 2 sata (od 13 do 15 sati) a termini su slijedeći:

 

  • BUJE „Djeca i mladi“ -16.09., Pučko otvoreno učilište (vijećnica, 1.kat), Trg J.B. Tita 6
  • POREČ „Gospodarstvo i poduzetništvo“ – 21.09., Gradska vijećnica, Obala maršala Tita 5
  • ROVINJ „Mladi“ – 22.09., Sala za sastanke Zajednica Talijana Pino Budicin, Trg Campitelli 1
  • LABIN „Turizam i storytelling“ – 27.09., Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1a

 

Događaj će se održati sukladno mjerama za sprječavanje širenja pandemijekoronavirusa COVID – 19 te je broj sudionika ograničen. Prijave su obvezne.

 

PRIJAVE:https://forms.gle/SNzMJ45jGingMmyY9


Current track

Title

Artist

Background