Classical Music Festival uručio donaciju Udruzi Snoopy

Written by on 17. rujna 2021.

U prostoru Udruge Snoopy održano je jučer, u srijedu, 15.09.2021. uručenje donacija koje su se prikupljale za vrijeme trajanja Classical Music Festivala 2021. Prisjetimo se: 4. Classical Music Festival – Međunarodni festival klasične glazbe krajem prošlog mjeseca zaplesao je Pulom te na osebujan način pronašao sponu između glazbe i pasa.

Opće je poznato da psi djeluju blagotvorno na zdravlje ljudi te im smanjuju stres i anksioznost. Djeluju meditativno i iscjeljujuće – baš poput klasične glazbe. Obzirom na trenutnu pandemiju i pridržavanje naloženih mjera – u jednom trenutku glazba se našla na samoj margini društva, otuđena od svojih slušatelja, lišena pravih kontakata publike s izvođačima. Klasični su glazbenici bili odvojeni od koncertnih djelatnosti, provodili su vrijeme s instrumentom unutar “četiri zida”, bez mogućnosti da svoju ljubav i vještine podijele s publikom.

S druge strane, mnoga su skloništa za napuštene životinje također bila primorana zatvoriti svoja vrata za posjetitelje i potencijalne udomitelje. Za pse u skloništima to znači da neće biti udomljavanja, a za one koje na ulici čekaju svoje mjesto u skloništu znači da ga neće dobiti. Upravo zato se kroz Classical Music Festival i ovu humanitarnu akciju za udrugu Snoopy spojilo dva najbolja čovjekova prijatelja: psa i glazbu. S ciljem da se da priliku psima da nađu svog čovjeka, a glazbi da nađe svog slušatelja!

Publika je svojim donacijama podržala ideju prikupljanja sredstava za udrugu Snoopy, te je ukupno prikupljeno 3.007,00 kn a za svaku svoju donaciju posjetitelji su dobili leptir mašnu, zaštitni znak festivala. Mašne je izradila Petra Fabian Kapov, poznata pulska dizajnerica koja stoji iza brenda Mashna. Petra se bez imalo razmišljanja priključila ovoj humanitarnoj akciji i poklonila svoje znanje i dragocjeno vrijeme (što nije nimalo lako uz dvoje malene djece) za izradu svih onih silnih mašni za vrijeme cijelog festivala.

Bez Petrine pomoći ova ideja bi bila teško izvediva te joj je u to ime uručena i posebna zahvalnica Classical Music Festivala. Na uručenju donacije bile su prisutne Vanja Šimunić Lač, volonterka udruge Snoopy, Petra Fabian Kapov iz brenda Mashna, ravnateljica Classical Music Festivala Andrea Milohanić te Jasna Mašinović Puh, direktorica marketinga CMF-a.

Volonterka Udruge Snoopy, Vanja Šimunić Lač, uručila je zahvalnice Classical Music Festivalu i Mashni Petre Fabian Kapov, i tom prilikom istaknula kako im ovakve donacije znače jako puno jer se udruga većinom financira upravo iz doniranih sredstava koja su neophodna kako bi se podmirivali veterinarski i ostali računi, a mjesečno zbrinjavaju i udomljuju između 30 i 50 pasa i to uglavnom u inozemstvo.

Ono što je organizatore Festivala izuzetno obradovalo je da su psi koji su bili prisutni na press konferenciji većim dijelom udomljeni, a pse za udomljavanje su u Udruzi Snoopy nastavili objavljivati sa simpatičnim leptir mašnama na ogrlicama i na taj način ih dodatno približili novim udomiteljima.


Current track

Title

Artist

Background