Adam Nussbaum´s Leadbelly Project 29.09. u INK Pula!

Written by on 23. rujna 2021.

Blues za kraj 3. Backstage Live Pula festivala!

Na završnicu još jednog, trećeg po redu, uspješnog Backstage Live Pula festivala, dolazi inozemni virtuoz – jedan od najboljih bubnjara, Adam Nussbaum. 29. 9. u 20 sati će u INK Pula, zajedno sa saksofonistom Ohadom Talmorom, gitaristima Steveom Cardenasom i Nateom Radleyjem predstaviti Adam Nussbaum`s  Leadbelly Project!

https://www.youtube.com/watch?v=ZrcsNFd6pNo

Nakon što je sviranjem pomagao drugim glazbenicima da do maksimuma razviju svoj potencijal, Adam Nussbaum nedavno je pokrenuo Lead Belly projekt kojim odaje počast bluesu i legendarnom blues glazbeniku Leadu Bellyju, rođenom 1880-ih u Louisiani. Obožava ga od najranije dobi, a projekt donosi suvremno viđenje bluesa, primjereno današnjem dobu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZrcsNFd6pNo

Adam Nussbaum je traženi glazbeni pedagog koji predaje u institucijama kao što su Berklee School of Music, Državno sveučilište u New Yorku, New School i na brojnim konzervatorijima širom svijeta. Njegova vrhunska bubnjarska tehnika omogućila mu je suradnju s najboljim proizvođačima svega što je vezano uz bubnjeve.

Rođen je u New Yorku, a odrastao je u Norwalku u državi Connecticut. Bubnjeve je počeo svirati kao dvanaestogodišnjak, nakon što je pet godina učio svirati klavir. Osim toga kao tinejdžer je svirao bas i saksofon. 1975. seli u New York kako bi pohađao Davisov centar za scenske umjetnosti na City Collegeu. Na kraju se usredotočio na bubnjeve. Tijekom više od četrdeset godina karijere svirao je i snimao s vrhunskim jazzistima kao što su Paul Bley, Lee Konitz, Dave Liebman, John Abercrombie, Michael i Randy Brecker, Eliane Elias, Gil Evans, Stan Getz, James Moody, Bob Berg, John Scofield, Joe Sample, Toots Thielemans, Kenny Wheeler i Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Među brojnim suradnjama je ona sa Seamusom Blakeom, Jayjem Andersonom i Ozom Noyem član je sastava BANN, s Daveom Liebmanom i Steveom Swallowom čini trio We3, s Gwilymom Simcockom, Steveom Rodbyjem i Mikeom Walkerom svira u sastavu The Impossible Gentlemen, s Johnom Abercrombiejem, Jerryjem Bergonzijem i Garyjem Versaceom član je The Nuttree Quarteta, a s Ratkom Zjačom, Simoneom Zanchinijem i Martinom Gjakanovskim svira u ZZ Quartetu.

Surađujući s proizvođačem bubnjeva Sonor, pomogao je dizajnirati liniju u seriji “HiLite”, a kao suradnik proizvođača Zildjian činela pomogao je razviti činele “Renesanse” i “Pre-age”. Također je s Hudson Musicom koproducirao sedmosatni edukativni video materijal pod nazivom “The Art of Playing Brushes”.

Za ulazak na koncert u INK nije potrebna EU digitalna COVID–19 potvrda, ali je zato u prodaji ograničen broj ulaznica!

https://ink.mojekarte.hr/hr/adam-nussbaum-s-leadbelly-project/tickets-595187.html


Current track

Title

Artist

Background