Članovi predsjedništva IDS-a dali su punu podršku predsjedniku IDS-a da mandat odradi do kraja

Written by on 8. lipnja 2021.

Na večeras održanoj tematskoj sjednici Predsjedništva IDS-a o lokalnim izborima, članice i članovi predsjedništva IDS-a raspravljali su o rezultatima završenih lokalnih izbora.

Rezultati izbora ispod su očekivanja i mogućnosti IDS-a, no IDS je i dalje najjača stranka u Istri, dvostruko jača od drugih opcija. IDS je u svojoj dugogodišnjoj povijesti više puta pokazao da zna slušati, mijenjati se i rasti. To će napraviti i ovoga puta.

Članovi predsjedništva dali su punu podršku predsjedniku IDS-a da mandat odradi do kraja. Isto tako, članovi predsjedništva u sljedećih nekoliko mjeseci zajednički će definirati pravce daljnjeg razvoja stranke. U svim podružnicama IDS-a održat će se skupština, koja po Statutu IDS-a slijedi nakon svakih lokalnih izbora. Svi svi članovi moći će se izjasniti o povjerenju predsjedništvu podružnice.

Temeljem stranačkog Statuta, provest će se i redovni unutarstranački izbori za mandatno razdoblje 2021. – 2025., čiji je rok za dovršetak 15.09. Boris Miletić istaknuo je da time završava njegov drugi mandat na čelu IDS-a i da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

– Kao svaki odgovoran lider, preuzimam odgovornost za rezultate izbora. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. IDS ima odgovornost i obavezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Moja odluka u tom kontekstu je jedina ispravna. Kao župan bit ću potpuno posvećen razvoju Istre, jačanju našeg regionalnog statusa i provođenju novih politika, rekao je Miletić.


Current track

Title

Artist

Background