Zelena Istra o transparentnosti pulske gradske vlasti

Written by on 21. veljače 2019.

Pula kao jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, kako se često hvale predstavnici pulske gradske uprave, redovito krši propise – o transparentnosti, tvrdi u svom najnovijem priopćenju Udruga Zelena Istra. Ističu kako je prema Uredbi o postupku davanja koncesijskog odobrenja na pomorskom dobru, Grad bio dužan usvojiti “godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom i dostaviti ga najkasnije do 1. prosinca “, što za razliku od nekih jedinica lokalne samouprave u Istri, nije učinjeno.

Osim toga, zakon nalaže i objavljivanje godišnjih planova savjetovanja s javnošću, a u Planu savjetovanja s javnošću Grada Pule za 2019. nema savjetovanja o četiri koncesije na pomorsko dobro – za plaže Ambrela, Ferijalni, Saccorgiana i nautička luka Bunarina, koje su planirane u 2019. Nema niti savjetovanja o Planu upravljanja pomorskim dobrom koje je već trebalo biti provedeno u 2018.

Stoga  Zelena Istra poziva Grad Pulu da svoje djelovanje uskladi sa zakonom i omogući građanima izjašnjavanje o svim općim aktima i drugim dokumentima koje usvaja Gradsko vijeće


Current track

Title

Artist

Background