Učenicima iz Buzeta zabranjen ulaz na saborsku galeriju dok ne skinu ružičaste majice

Written by on 28. veljače 2019.

Dok su djeca u Puli jučer primjereno obilježila Dan ružičastih majica …

… učenicama i učenicima Srednje škole iz Buzeta odjevenima u ružičaste majice povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, nije dozvoljen ulazak na saborsku galeriju dok iste ne skinu. Većina medija nije izvijestila o tom događaju, pa ćemo mu zato mi ovdje posvetiti malo više pažnje:

Zgrožen tim incidentom, saborski zastupnik IDS-a Emil Daus zatražio je očitovanje predsjednika sabora. “Sramotno je što im je zabranjen ulazak na saborsku galeriju. Kakvu poruku šaljete takvim postupanjem prema tim mladim ljudima”, pitao je Daus i zaključio kako zabrana da mladi nose majice čime su htjeli izraziti svoj stav, može biti jedan od odgovora zašto danas mladi ne vide perspektivu u ovoj državi i odlaze iz Hrvatske.“

Ovakav postupak prema djeci za Maestral je komentirala i ravnateljica buzetske srednje škole Margareta Gumilar

Rečeni događaj za naš je radio komentirao i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić

 

Budući da je naš radio bio jedan od rijetkih medija koji je prenio tu vijest, javio nam se i roditelj jednog od buzetskih učenika. “Moj sin kaže da su im u Saboru rekli da bi sa ružičastim majicama ometali rad zastupnika. Dječak kaže da je sabornica bila gotovo prazna, jedan zastupnik sa slušalicama u ušima, drugi se prislonio na stup i čačka po mobitelu, jedan čita novine, jedan govori za govornicom i priča priču koju niti sam ne razumije. Sada se ja pitam je li to poruka za našu djecu. Očito je, jer vidjeli su kako se može zaraditi 15-ak tisuća kuna neto, bez ikakve odgovornosti za nečinjenje, bez odgovornosti za izglasane nelogične, nejasne, loše zakone”, poručuje ogorčeni otac.


Current track

Title

Artist

Background