Nova odgoda i nastavak agonije Uljanik grupe

Written by on 13. ožujka 2019.

Nastavlja se agonija oko sudbine Uljanika. “U petak 100 posto nećemo donijeti konačnu odluku o Uljaniku”, rekao je danas premijer Andrej Plenković  novinarima, i dodao: “Ima još dana. To nisu odluke koje se donose preko koljena”. Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku vladajuće koalicije zaključeno je da ministri gospodarstva i financija, Horvat i Marić koji se navodno razilaze po pitanju stave oko toga treba li Uljanik spašavati ili poslati u stečaj, moraju do utorka i idućeg koalicijskog sastanka napraviti zajedničku analizu i prezentirati koliko će koštati  stečaj, a koliko restrukturiranje. Marić je jutros, mjesec i pol dana nakon zatvaranja data rooma, kazao kako je Ministarstvo financija već SKORO napravilo analizu:

ovim otezanjem radnici i Uljanikova društva ponovo su izigrani, rečeno je na pressici koju su jutros sazvali Uljanikovi sindikati. Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, objasnio je zašto:

Svi su podaci odavno poznati i bilo je i više nego dovoljno vremena da se svi upoznaju sa situacijom ističu sindikalci.

Cerovac je je jutros poslao i pismo Plenkoviću u kojem od njega traži da ipak na dnevni red sjednice Vlade u petak uvrsti i donošenje odluke o Uljanikovim društvima i 3. maju.“Nema više nikakvih opravdanja o strane Vlade, koalicijskih partnera i saborskih zastupnika da se poigravaju životima građana, radnika Uljanika i 3. Maja”, poručio je premijeru.

Premijeru je danas pisala i predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Marina Cvitić. Ministar Horvat uložio je silan trud i energiju oko problematike Uljanika, a sada nekome, s jednim saborskim mandatom, treba obrazlagati računicu, kaže Cvitić. “Vama ne treba suglasnost koalicijskih partnera za donašanje Odluke o restrukturiranju Uljanika. Odluku donosi Vlada RH. Preuzmite odgovornost, budite vjerodostojan i donesite odluku, poručila je u pismu premijeru predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

 


Current track

Title

Artist

Background