Krenula uhićenja za aferu Uljanik

Written by on 26. ožujka 2019.

Policija je za N1 televiziju potvrdila da su PNUSKOK Rijeka i ŽDO Rijeka krenuli u akciju i uhićenja vezano za kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika. Krim istraživanjem je obuhvaćeno 12 osoba, a sve su osobe s područja Istre, potvrdila je policija,  pa je očito da je na udaru bivša uprava Uljanika. U akciji sudjeluje 100 policajaca i očekuje se da će biti provedene brojne pretrage domova i ureda.

Paralelno s postupanjem policije, radnici Uljanika jutros su izašli su na ulicu ispred brodogradilišta te su, prešetavajući preko pješačkog prijelaza kod glavne kapije, nakratko blokirali promet u tom dijelu Rive. “Želimo da se čuje za nas, ne želimo napraviti probleme građanima, ali želimo da se zna da smo spremni i na druge korake kako bismo spasili brodogradnju, rekao je za naš radio  predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac

 

No, sudeći po jučerašnjoj izjavi ministra financija Zdravka Marića, unatoč akcijama Uljanikovaca i Državnog odvjetništva, na potez vlade će se još čekati:

Recimo još da je premijer Plenković jučer u Rijeci kazao da se “još razmatra je li restrukturiranje održivo, a ako nije naći će se druga rješenja. Temi pokušavamo pristupiti racionalno, da štititimo ključni aspekt naše politike, a to je fiskalna konsolidacija”, dodao je premijer.

Još malo o Uljaniku: Jučer je objavljeno kako će se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu na Pantovčaku sastati s predstavnicima Uljanika. Podsjetimo, sindikalci su Kolindu pozvali da “posjeti Uljanik i uvjeri se u kakvoj agoniji žive sami radnici”. No umjesto toga će Uljanikovci dobiti priliku razgledati Pantovčak, od čega će im sigurno biti odmah lakše.

Foto: Damir Bošnjak


Current track

Title

Artist

Background